• Sednica Skupštine grada po hitnom postupku: Na dnevnom redu Gradska izborna komisija

    Skupština grada Zrenjanina zasedala je danas po 37. put.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sednica Skupštine grada po hitnom postupku: Na dnevnom redu Gradska izborna komisija
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Povodom najave o održavanju lokalnih izbora 2. juna, na dnevni red Skupštine grada Zrenjanina je, po hitnom postupku, stavljena tačka koja se tiče izmena u sastavu Gradske izborne komisije (GIK).

     

    Dnevni red Skupštine grada Zrenjanina sadržao je još samo jednu tačku – predlog rešenja o razrešenju zamenika sekretara lokalnog parlamenta.

     

    Na današnjem zasedanju usvojena je izmena odluke o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, sekretara i njihovih zamenika Gradske izborne komisije Zrenjanina u stalnom sastavu. Ukupan broj članova i njihovih zamenika je smanjen sa deset na osam, zbog smanjenog broja birača na teritoriji Grada Zrenjanina upisanih u jedinstveni birački spisak.

     

    Takođe, GIK ima i predsednika i njegovog zamenika, a na tim su funkcijama se, posle današnje odluke, nalaze diplomirani pravnici Jovan Stankov i Persida Živanov.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

     

    Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je rekao da su ovim stvoreni uslovi da Gradska izborna komisija, nakon raspisivanja lokalnih izbora, pristupi izbornim radnjama.

     

    – S obzirom na to da je broj glasača na teritoriji grada pao ispod 100.000, to znači da imamo pravo na osam članova i osam zamenika članova Gradske izborne komisije, u odnosu na dosadašnjih po deset članova i zamenika. To je nešto što smo danas regulisali odlukom, a shodno važećem Zakonu o izboru odbornika u jedinicima lokalne samouprave – objasnio je Santovac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: LSV – Vojvođani: Gradonačelnik da kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

     

    Skupština je većinom glasova usvojila predlog rešenja o razrešenju zamenika sekretara Skupštine grada Zrenjanina. Podnošenjem ostavke, a na sopstveni zahtev, te funkcije je razrešena Sanja Bursać, zbog prelaska na drugo radno mesto.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika