• Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i avgustu budu kad i beogradski – 2. juna. To će, rekla je, zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna
    Foto: Pexels

     

    Ana Brnabić je na konferenciji za medije rekla da je uz konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem doneta odluka da se za 2. jun raspišu svi oni izbori koji su bili planirani za jul i avgust, prenosi RTS.

     

    – Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama, ili najvećim brojem onih koji su se odazvali pozivu, i iscrpljivanja mogućnosti razgovora, donela sam, u konsultacijama sa predsednikom Vučićem, odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i Novog DSS-a – NADA da sve one izbore koji su planirani za jul i avgust raspišemo za 2. jun – rekla je Brnabić.

     

    Predsednica Skupštine je naglasila da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima i da je važno da se to uradi što pre.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dejan Čapo: Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

     

    – Moja molba je da to završimo danas popodne. Očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika i da sa tim predlogom idemo zajedno, te pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga, u subotu, da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da tog dana usvojimo zakon i da u nedelju raspišemo sve lokalne izbore – rekla je Ana Brnabić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pokret „Mi snaga naroda“ bi da menja ime Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika