• LSV – Vojvođani: Gradonačelnik da kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

    Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije u vezi sa izgradnjom objekata kineske fabrike guma Linglong.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV – Vojvođani: Gradonačelnik da kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina poručuje da odbornici imaju zakonsko pravo da o svemu budu obavešteni.

     

    Grad Zrenjanin je početkom aprila dozvolio kompaniji Linglong da u okviru buduće fabrike automobilskih guma kod Zrenjanina gradi objekat skladišta neopasnog otpada kapaciteta 700 kilograma po danu bez izrade ekološke studije, što je protivno zakonu.

     

    „Želimo da znamo da li gradonačelnik Salapura i njegova administracija svesno krše zakon ili ih na to neko primorava? Gradonačelnička funkcija je mnogo više od bacanja lopte i šetnje po praznim atletskim stazama. Salapura mora da kaže jasno i glasno ko traži da se po pitanju Linglonga krši zakon? On će kao pravno odgovorno lice u Zrenjaninu sigurno snositi posledice. Sigurni smo da neće biti i jedini“, upozorava odbornička grupa LSV – Vojvođani u saopštenju za javnost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zakazano suđenje zbog Linglonga: Proces protiv Pokrajinskog sekretarijata i Grada Zrenjanina

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika