• Prekršajni sud uputio aktivisti Ivanu Živkovu poziv za saslušanje

  Prekršajni sud u Zrenjaninu pozvao je juče zamenika predsednika Građanskog preokreta Ivana Živkova na saslušanje, jer je policija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju.   Prema policijskoj prijavi, Ivan Živkov je, uz Dušana Kokota, Milana Pernata i Dragana Kleuta, organizovao javno okupljanje – blokadu saobraćaja 4. decembra prošle godine […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prekršajni sud uputio aktivisti Ivanu Živkovu poziv za saslušanje

  Prekršajni sud u Zrenjaninu pozvao je juče zamenika predsednika Građanskog preokreta Ivana Živkova na saslušanje, jer je policija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju.

   

  Prema policijskoj prijavi, Ivan Živkov je, uz Dušana Kokota, Milana Pernata i Dragana Kleuta, organizovao javno okupljanje – blokadu saobraćaja 4. decembra prošle godine na magistralnom putu Zrenjanin – Beograd, kod gradilišta kineske fabrike autoguma „Linglong“, bez prijave nadležnom organu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Inicijativa „Aktivni građani“: Budi li se građanski aktivizam u gradu?

   

  Policija je sudu kao dokaz dostavila video snimak blokade i objave na društvenim mrežama.

   

  U pitanju je drugi talas prekršajnih postupaka protiv građanskih aktivista u Zrenjaninu zbog blokade puta. Prethodno je, krajem prošle godine, tim povodom policija protiv najmanje 15 osoba izdala prekršajne naloge zbog navodnog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

   

  Više desetina hiljada građana blokirao je 4. decembra prošle godine magistralne puteve širom Srbije protestujući zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, koje je vlast nakon protesta povukla iz procedure, odnosno izmenila prema zahtevima demonstranata. Protiv velikog broja učesnika prošlogodišnjih blokada policija je podnosila prekršajne prijave. U više od 60 do sada održanih suđenja donete su oslobađajuće presude od kojih su neke i pravosnažne.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Povodom dva postupka koja je protiv njega pokrenula zrenjaninska policija zbog prošlogodišnjeg protesta, Ivan Živkov je izjavio da očekuje da će Prekršajni sud u Zrenjaninu, poput drugih u državi, utvrditi da policija prekršajnim gonjenjem građana ugrožava ustavom garantovano pravo na protest, da je u pitanju pritisak na aktiviste, te da će sve presude biti oslobađajuće.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Kad padne vucic,onda ce neki drugi zrenjaninci da odgovaraju za sve sto su radili po zrenjaninu u ime sns kartela.Od fabrike vode.pa do toga odakle ovaj kineski monstrum ovde.Ako ovo kinesko djubre proradi pomrecemo kao pacovi da bi neka bagra iz sns-a uzela pare i sacuvala pozicije

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika