• Prekršajni sud uputio aktivisti Ivanu Živkovu poziv za saslušanje

    Prekršajni sud u Zrenjaninu pozvao je juče zamenika predsednika Građanskog preokreta Ivana Živkova na saslušanje, jer je policija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju.   Prema policijskoj prijavi, Ivan Živkov je, uz Dušana Kokota, Milana Pernata i Dragana Kleuta, organizovao javno okupljanje – blokadu saobraćaja 4. decembra prošle godine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prekršajni sud uputio aktivisti Ivanu Živkovu poziv za saslušanje

    Prekršajni sud u Zrenjaninu pozvao je juče zamenika predsednika Građanskog preokreta Ivana Živkova na saslušanje, jer je policija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju.

     

    Prema policijskoj prijavi, Ivan Živkov je, uz Dušana Kokota, Milana Pernata i Dragana Kleuta, organizovao javno okupljanje – blokadu saobraćaja 4. decembra prošle godine na magistralnom putu Zrenjanin – Beograd, kod gradilišta kineske fabrike autoguma „Linglong“, bez prijave nadležnom organu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Inicijativa „Aktivni građani“: Budi li se građanski aktivizam u gradu?

     

    Policija je sudu kao dokaz dostavila video snimak blokade i objave na društvenim mrežama.

     

    U pitanju je drugi talas prekršajnih postupaka protiv građanskih aktivista u Zrenjaninu zbog blokade puta. Prethodno je, krajem prošle godine, tim povodom policija protiv najmanje 15 osoba izdala prekršajne naloge zbog navodnog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

     

    Više desetina hiljada građana blokirao je 4. decembra prošle godine magistralne puteve širom Srbije protestujući zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, koje je vlast nakon protesta povukla iz procedure, odnosno izmenila prema zahtevima demonstranata. Protiv velikog broja učesnika prošlogodišnjih blokada policija je podnosila prekršajne prijave. U više od 60 do sada održanih suđenja donete su oslobađajuće presude od kojih su neke i pravosnažne.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Povodom dva postupka koja je protiv njega pokrenula zrenjaninska policija zbog prošlogodišnjeg protesta, Ivan Živkov je izjavio da očekuje da će Prekršajni sud u Zrenjaninu, poput drugih u državi, utvrditi da policija prekršajnim gonjenjem građana ugrožava ustavom garantovano pravo na protest, da je u pitanju pritisak na aktiviste, te da će sve presude biti oslobađajuće.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kad padne vucic,onda ce neki drugi zrenjaninci da odgovaraju za sve sto su radili po zrenjaninu u ime sns kartela.Od fabrike vode.pa do toga odakle ovaj kineski monstrum ovde.Ako ovo kinesko djubre proradi pomrecemo kao pacovi da bi neka bagra iz sns-a uzela pare i sacuvala pozicije

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika