• Odbijena žalba Senke Jankov: Profesorica najavila tužbu protiv škole i direktora

    Pokret „Novi optimizam“ saopštio je da je Školski odbor Zrenjaninske gimnazije danas odbio žalbu profesorice Senke Jankov da se ukine odluka o disciplinskoj meri skidanja 20 odsto plate u trajanju od tri meseca.   Profesorici sociologije Zrenjaninske gimnazije Senki Jankov 24. maja je saopšteno da je suspendovana sa posla i da se protiv nje pokreće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbijena žalba Senke Jankov: Profesorica najavila tužbu protiv škole i direktora

    Pokret „Novi optimizam“ saopštio je da je Školski odbor Zrenjaninske gimnazije danas odbio žalbu profesorice Senke Jankov da se ukine odluka o disciplinskoj meri skidanja 20 odsto plate u trajanju od tri meseca.

     

    Profesorici sociologije Zrenjaninske gimnazije Senki Jankov 24. maja je saopšteno da je suspendovana sa posla i da se protiv nje pokreće disciplinski postupak. Razlog je bio postavljanje plakata za protest „Zrenjanin protiv nasilja“ u Gugl učionici i autorski tekst objavljen u jednim dnevnim novinama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Većina članova Narodne stranke u Zrenjaninu odlučila da pređe kod Miroslava Aleksića

     

    Obrazloženje ovih mera je bilo da je profesorica ovim činom prekršila član 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja kojim se zabranjuje stranačko delovanje u prostorijama ustanove.

     

    „Skoro tri meseca traje njena borba da dokaže da je ovakva mera, u stvari, politički progon, diskriminacija onih koji ne pristaju na ćutanje i, povrh svega, obavljanje sopstvenog posla tačno onako kako se to od nje traži tim istim zakonom. Nakon brojnih odlaganja i kršenja zakonskih rokova, 25. jula direktor donosi rešenje kojim ukida suspenziju. Međutim, izriče disciplinsku meru skidanja 20 odsto plate u trajanju od tri meseca“, naveo je Pokret „Novi optimizam“.

     

    Nakon ulaganja žalbe na ovo rešenje, Školski odbor Zrenjaninske gimnazije ju je danas odbio. Ovaj odbor čine tri profesora, tri roditelja i tri člana lokalne samouprave.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Posle ove odluke, Senka Jankov je najavila sudsku tužbu protiv direktora Milana Radakovića i Zrenjaninske gimnazije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika