• NAUČNI KUTAK: KAKO VODA ŠETA

  Isprobajte ovo i posmatrajte reakciju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  U narednom periodu, u rubrici pod nazivom „Naučni kutak“, portal zrenjaninski.com će, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zrenjanin – moj grad“, predstavljati zanimljive eksperimente koje možete uraditi u vašem domu uz minimalna ulaganja. Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

  kako-voda-seta

  Kako voda šeta?

  Potrebno je:

  Tri staklene čaše
  Prehrambena boja
  Papirni ubrusi
  Voda

  Obojite vodu u dve boje po izboru i sipajte u dve čaše. Treću praznu čašu stavite u sredinu. Presavijte papirni ubrus i jedan kraj ubacite u čašu sa obojenom vodom a drugi u praznu čašu. Isti postupak ponovite i sa drugom čašom. Posmatrajte. Voda se kreće kroz ubrus i meša se u praznoj čaši praveći novu boju.

  NAPOMENA: U ovom delu nalaze se eksperimenti koji se mogu izvesti bezbedno u kućnim uslovima. Ipak, ni Udruženje građana „Zrenjanin – moj grad“, ni portal zrenjaninski.com ne garantuju uspešnost eksperimenata, niti odgovaraju za eventualnu štetu i povrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Naučni kutak