• NAUČNI KUTAK: KAKO NASTAJE KIŠA

  Za ovaj eksperiment potrebne su vam četiri stvari

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  U narednom periodu, u rubrici pod nazivom „Naučni kutak“, portal zrenjaninski.com će, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zrenjanin – moj grad“, predstavljati zanimljive eksperimente koje možete uraditi u vašem domu uz minimalna ulaganja. Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

  kako-nastaje-kisa

  Kako nastaje kiša?

  Potrebno je:

  Tegla ili čaša
  Pena za brijanje
  Prehrambena boja
  Pipeta

  Ispunite teglu vodom skoro do vrha. Preostali deo popunite penom za brijanje. Pipetom sipajte prehrambenu boju po peni sve dok ne počne da curi u vodu ispod pene. Na ovaj način nastaje i kiša, voda se skuplja u oblacima sve dok se ne skupi dovoljni da probije formu oblaka i tada nastaje kiša

  NAPOMENA: U ovom delu nalaze se eksperimenti koji se mogu izvesti bezbedno u kućnim uslovima. Ipak, ni Udruženje građana „Zrenjanin – moj grad“, ni portal zrenjaninski.com ne garantuju uspešnost eksperimenata, niti odgovaraju za eventualnu štetu i povrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Naučni kutak