• NAUČNI KUTAK: KAKO NAPRAVITI EKOLOŠKI PLASTELIN

  Zanimljivi eksperimenti na portalu zrenjaninski.com

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  U narednom periodu, u rubrici pod nazivom „Naučni kutak“, portal zrenjaninski.com će, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zrenjanin – moj grad“, predstavljati zanimljive eksperimente koje možete uraditi u vašem domu uz minimalna ulaganja. Projekat je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

  plastelin

  Ekološki plastelin

  Sastojci:

  1. Jedna šolja soli
  2. Dve šolje brašna
  3. Dve kašike limuntusa
  4. Dve šolje vode
  5. Tri kašike ulja

  Prvo treba sve suve sastojke (so, brašno i limuntus), dobro pomešati. U šerpu na šporet sipati vodu i ulje. Polako sipati sve suve sastojke, upaliti tihu vatru. Mešati, u početku će se praviti grudvice, koje će se sjediniti u jednu veliku loptu. Plastelin je gotov kad se testo više ne lepi. Dok je još topao izručiti ga na radnu ploču i mesiti. Napraviti kugle sa udubljenjem. U udubljenje sipati par kapi tečne prehrambene boje.

  Napravljen plastelin čuvati u plastičnim kesicama u frižideru i do tri meseca.

  NAPOMENA: U ovom delu nalaze se eksperimenti koji se mogu izvesti bezbedno u kućnim uslovima. Ipak, ni Udruženje građana „Zrenjanin – moj grad“, ni portal zrenjaninski.com ne garantuju uspešnost eksperimenata, niti odgovaraju za eventualnu štetu i povrede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Naučni kutak