• Vredne nagrade za Mušku vokalnu grupu „Pannonica“ na festivalu u Kragujevcu

  Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina učestvovala je na 15. sesiji Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, koja je održana od 20. do 24. avgusta u Kragujevcu. U pitanju je unikatni međunarodni festival sa celovečernjim koncertima kamernih horova i vokalnih ansambala. Na njemu je nastupilo 250 učesnika iz Turske, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vredne nagrade za Mušku vokalnu grupu „Pannonica“ na festivalu u Kragujevcu

  Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina učestvovala je na 15. sesiji Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, koja je održana od 20. do 24. avgusta u Kragujevcu. U pitanju je unikatni međunarodni festival sa celovečernjim koncertima kamernih horova i vokalnih ansambala. Na njemu je nastupilo 250 učesnika iz Turske, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije.

   

  Muška vokalna grupa „Pannonica“ je održala izuzetno uspešan koncert i osvojila vredne nagrade. Zrenjanincima je pripala nagrada za kvalitetan zvuk ansambla i najuspešniju komunikaciju sa publikom. Takođe, tenor Miloš Gavrilov je osvojio nagradu za najuspešnijeg solistu, za nadahnuto i emocionalno pevanje Mokranjčeve „Mirjane“ iz IV Rukoveti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninski umetnik Duško Kirćanski izlaže pred domaćom publikom

   

  – Na ovom jedinstvenom festivalu predstavili smo se konceptom „Muzika, ružičasto i plavo“. Ideju koja je opredelila odabir našeg repertoara pronašli smo u istoimenoj slici Džordžije O’Kif, apstraktne slikarke 20. veka. Metaforički inspirisani ružičastom i plavom, muško – ženskim odnosima u raznim emocionalnim varijacijama, predstavili smo nekoliko umetničkih parova koje povezuje uzajamno kreativno nadahnuće, blisko prijateljstvo, romantična veza i podrška koju su pronalazili jedno u drugom – objašnjava dirigentkinja ansambla Zorica Kozlovački.

   

  Izveli 18 kompozicija

   

  U okviru ovog koncepta, „Pannonica“ je na celovečernjem koncertu izvela 18 kompozicija različitih po stilu, energiji i sezibilitetu. Tako su predstavili sve mogućnosti ovog ansambla.

   

  – Srećni smo i zahvalni što su publika i žiri to prepoznali, osetili i nagradili aplauzom, čestitkama, odličnim komentarima i priznanjima. Našem uspehu u Kragujevcu doprineo je i Đorđe Miladinović, koji je odličnom konferansom vodio publiku kroz različite priče našeg koncepta – ističe Kozlovački i dodaje da će zrenjaninska publika moći da čuje ovaj orginalni i uzbudljivi koncert krajem septembra.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju Miloš Gavrilov i Milivoj Adamov (prvi tenor i solista), Goran Mišković (drugi tenor i solista), Zvonko Romac (drugi tenor), Milan Jokić i Robert Hodžić (bariton), Aleksandar Milas (bariton i bas), Vladimir Tomić (bas i solista) i Milan Milanov (bas, solista i gitarska pratnja).

   

  Foto-reportaža sa Međunarodnog festivala folklora „Lala“: Prelepe slike iz našeg grada

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura