• Vladan Radovanović dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet

    Multimedijalni umetnik Vladan Radovanović dobitnik je Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2018. godinu, saopštio je Upravni odbor Fonda „Todor Manojlović“.   Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu Nenad Šaponja (predsednik), Petar Arbutina, Gojko Tešić, Vasa Pavković i Milan Bjelogrlić.   Nagrada će Radovanoviću biti dodeljena tokon narednih meseci u Zrenjaninu.   Vladan Radovanović […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vladan Radovanović dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet

    Multimedijalni umetnik Vladan Radovanović dobitnik je Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2018. godinu, saopštio je Upravni odbor Fonda „Todor Manojlović“.

     

    Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu Nenad Šaponja (predsednik), Petar Arbutina, Gojko Tešić, Vasa Pavković i Milan Bjelogrlić.

     

    Nagrada će Radovanoviću biti dodeljena tokon narednih meseci u Zrenjaninu.

     

    Vladan Radovanović je rođen u Beogradu 1932. godine. Kompoziciju je diplomirao na beogradskoj Muzičkoj akademiji, u klasi profesora Milenka Živkovića. Stvara na području muzike, slikarstva, književnosti, novih medija i višemedijske sinteze. Član je Udruženja kompozitora Srbije i Udruženja likovnih umetnika Srbije.

     

    Fond „Todor Manojlović“ deluje u okviru Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. Fond je ustanovio prestižnu Nagradu za moderni umetnički senzibilitet, koja je profilisana u jednu od vodećih nagrada u Srbiji.

     

    Nagrada se dodeljuje stvaraocima iz različitih oblasti umetnosti čije delo ostvaruje autentičnu, provokativnu i prirodnu saglasnost sa bićem i stvaralaštvom Todora Manojlovića.

     

    Sastoji se od novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige laureata nagrade u ediciji „Feniks“ u okviru izdavačke delatnosti Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura