• TURNEJA: „Novi optimizam“ u Temišvaru

  Poseta bratskom banatskom gradu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  TEMIŠVAR – Pokret „Novi optimizam“ organizuje još jednu turneju po regionu, u okviru programa „Vojvodina recommended“.

  FB temisvar

  U subotu, 6. juna, „kazneno – kulturna ekspedicija“, kako ju je osnivač „Novog optimizma“ Branislav Guta Grubački u šali krstio, boraviće u Temišvaru, inače „bratskom“ gradu Zrenjanina.

  „U najvećem gradu Banata, koji, isto kao i Zrenjanin, leži na reci Begej, Pokret „Novi optimizam“ nastavlja rad na produbljivanju međuregionalnog dijaloga, u ovom slučaju u banatskim okvirima. Pored toga, cilj je i dalja decentralizacija kulturnih programa“, navodi se u saopštenju ovog Pokreta.

  Kako je najavljeno, u Temišvaru će program početi već u 11 časova, kada će nastupiti Hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina, u „Casa tineretului“. Od 13 sati, na Trgu slobode, ispred Opere, biće izvedena dečija predstava „Zavičajna slikovnica“ Radivoja Šajtinca, u izvođenju samostalne pozorišne trupe „Tirli – Virli“, kao i raznovrstan muzički program i gastronomska prezentacija „Mrkšićevih salaša“.

  U „Sala de expositii Bastion Theresia“, održaće se između 18 i 20 časova dve izložbe, karikaturiste Konstantina Grosua i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, zatim prezentacije Narodnog muzeja i Zavoda za zaštitu spomenika Zrenjanina, kao i knjige „Dilinkuca“ Radivoja i Ljudmile Šajtinac. Na kraju, na repertoaru je monodrama Raleta Milenkovića „Naši dani“, koja će se izvesti 1504. put.

  „Vojvodina recommended“ je među najvažnijim projektima Pokreta „Novi optimizam“. Nakon programa u Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti i Temišvaru, planirano je da se u septembru vojvođanski umetnici zapute i u Beč.

  Ekskluzivnu reportažu iz Temišvara možete pročitati u nedelju, 7. juna, na portalu „Zrenjaninski“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura