• Talentovani harmonikaš Dario Mihaljević dobio poziv da se pridruži grupi „Božuri“

    Mladi i talentovani harmonikaš Dario Mihaljević iz Zrenjanina dobio je poziv da se pridruži neformalnoj pevačkoj grupi „Božuri“, koja je formirana na inicijativu Ljubice Behare Zec, a u okviru Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR). Članovi grupe „Božuri“ do sada su nastupali na književnim manifestacijama, kako bi upotpunili i obogatili program, a sada ih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Talentovani harmonikaš Dario Mihaljević dobio poziv da se pridruži grupi „Božuri“

    Mladi i talentovani harmonikaš Dario Mihaljević iz Zrenjanina dobio je poziv da se pridruži neformalnoj pevačkoj grupi „Božuri“, koja je formirana na inicijativu Ljubice Behare Zec, a u okviru Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR). Članovi grupe „Božuri“ do sada su nastupali na književnim manifestacijama, kako bi upotpunili i obogatili program, a sada ih očekuje gostovanje u Sloveniji.

     

    Pevačku grupu čine žene, različitih godina i zanimanja, a pratnja na harmonici i gitari je u muškom sastavu. Članovi izvode izvorne narodne pesme, zatim pesme sa prostora Vojvodine, a na repertoaru se nađe i pokoja romansa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Foto-reportaža sa Međunarodnog festivala folklora „Lala“: Prelepe slike iz našeg grada

     

    Kao mlad i perspektivan harmonikaš, Dario Mihaljević je dobio poziv da bude pratnja na harmonici na predstojećoj Etno večeri u slovenačkom gradu Lendavi, na koji se on vrlo rado odazvao.

     

    – Repertoar koji sviram u „Božurima“ je nešto sasvim novo za mene ali ja volim izazove. Muzika za mene nema granice. Na repertoaru su i naše poznate numere iz Vojvodine jer ću na nastupu u Sloveniji predstavljati i podneblje odakle dolazim – kaže za portal zrenjaninski.com Dario Mihaljević.

     

    On se zahvalio članovima grupe „Božuri“ na pozivu i što imaju poverenja u njega.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Iskreno se nadam da ću ispuniti njihova očekivanja. Žene iz grupe su divne i zaista smo ostvarili lepu saradnju. Ubeđen sam da ćemo imati zapažen nastup i da će nas publika ispratiti aplauzima – istakao je Dario.

     

    Vredne nagrade za Mušku vokalnu grupu „Pannonica“ na festivalu u Kragujevcu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura