• „ROMEO I JULIJA“ I „PESMA BELOG KITA“ U SELEKCIJI NAJBOLJIH PREDSTAVA

    NOVI SAD – Selektor Goran Ibrajter je na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavio svoj izbor od sedam dramskih i pet lutkarskih predstava koje će se naći na ovogodišnjem, 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će se održati u Novom Sadu od 3. do 9. aprila. Nakon odgledanih četrdesetak predstava na dramskim i lutkarskim scenama, koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „ROMEO I JULIJA“ I „PESMA BELOG KITA“ U SELEKCIJI NAJBOLJIH PREDSTAVA

    NOVI SAD – Selektor Goran Ibrajter je na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavio svoj izbor od sedam dramskih i pet lutkarskih predstava koje će se naći na ovogodišnjem, 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će se održati u Novom Sadu od 3. do 9. aprila.

    Milan Kolak i Una Đelošević u predstavi „Romeo i Julija“

    Nakon odgledanih četrdesetak predstava na dramskim i lutkarskim scenama, koje čine najbolja pozorišna ostvarenja jednogodišnje produkcije vojvođanskih pozorišta, u selekciju Festivala uvrštene su i dve predstave Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina – „Romeo i Julija“ Vilijama Šekspira, u režiji Nikole Zavišića, koja, po rečima selektora, „daje jedan od mogućih obrazaca kako se ova tragedija može igrati u XXI veku, tako da nosi duh svog vremena a da pri tom Šekspir ne bude izneveren“, i predstava sa Lutkarske scene – „Pesma belog kita“, po romanu Hermana Melvila Mobi Dik, u režiji Atile Antala, koja ponavlja osnovni motivski sklop romana – predloška: osvetu i borbu za život.

    Predstave drugih vojvođanskih pozorišta koje su se našle u selekciji 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine su: Dramska scena – „Požar. Laundž/Kontrast“ (režija: Mia Knežević, SNP), „Fama o biciklistima“ (režija: Robert Lenard, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház), „Ždrelo“ (režija: Snežana Trišić, Narodno pozorište Kikinda), „Na Drini ćuprija“ (režija i adaptacija: Kokan Mladenović, SNP), „Amadeus“ (režija: Atila Bereš, Narodno pozorište/Narodno kazalište/Népsínház Subotica), „Crni“ (režija: Žanko Tomić, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház);

    Lutkarska scena – „Ivica i Marica“ (Jancsi es Juliska, režija: Todor Valov, Dečje pozorište Subotica), „Petar Pan“ (režija: Robert Valtl, Pozorište mladih, Novi Sad), „Alegro con brio“ (režija: Jevgenij Ibragimov, Dečje pozorište Subotica), „Bajka o uspavanom Vremenku“ (autorski projekat: Bojana Ivanov Đorđević, Narodno pozorište „Sterija“, Vršac).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura