• Retrospektiva Milice Bjelanović: Konstantna potreba za istraživanjem

    Izložba pod nazivom „Retrospektiva Milice Bjelanović“ biće svečano otvorena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 18. decembra, u 19 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Retrospektiva Milice Bjelanović: Konstantna potreba za istraživanjem
    Foto: Narodni muzej Zrenjanin

    Otvaranje će biti upotpunjeno muzičkim programom, a nastupiće Jelena Popržan (viola).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Hor Muzičke škole „Josif Marinković“ nastupio na petom Omladinskom horskom festivalu

     

    Milica Bjelanović je na umetničkoj sceni prisutna skoro četiri decenije. Svoju izlagačku aktivnost započela je još kao studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu i već tada se opredelila i tome ostala dosledna da svoje stvaralaštvo zasniva na nekoliko medija, na prvom mestu grafici, a zatim i crtežu i kolažu, sa povremenim iskoracima u slikarstvo.

     

    Iako se njeni radovi mogu podeliti u pet većih tematskih celina koje deluju zasebno, u radu Milice Bjelanović postoji jedna kontinuirana misao. To je konstantna potreba za istraživanjem, pre svega unutar grafičkog medija, zatim sa odnosima likovnih elemenata, a na kraju i sa samim temama, sve u potrazi da se minimalizuje narativnost samog rada, odnosno da se na što svedeniji način kaže što više.

     

    Milica Bjelanović je rođena u Zrenjaninu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1988. i na istoj studirala poslediplomske studije, u klasi profesora Živka Đaka.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Članica je SULUV-a od 1989. godine. Izlagala je na preko 150 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Japan, Španija, Poljska, Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Mađarska, Severna Makedonija, Tajvan). Učestvovala je u radu više od 30 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu i dobitnica je brojnih nagrada. Radovi joj se nalaze u kolekcijama širom sveta. Živi i radi u Zrenjaninu.

     

    Kustoskinja izložbe je Slavica Žarković, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Kreativni srednjoškolci: Otvorena izložba radova učenika Zrenjaninske gimnazije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura