• Raspisan konkurs „Ulaznica 2022“ za neobjavljene priče, pesme i eseje

  Časopis „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2022“ za neobjavljene priče, pesme i eseje.   Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na jezicima sa područja Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.   PROČITAJTE JOŠ: Pre 35 godina je osvojio titulu „Hor Sveta“, a sada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan konkurs „Ulaznica 2022“ za neobjavljene priče, pesme i eseje

  Časopis „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2022“ za neobjavljene priče, pesme i eseje.

   

  Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na jezicima sa područja Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pre 35 godina je osvojio titulu „Hor Sveta“, a sada je ponovo nastupio

   

  Rok za slanje radova je 15. septembar. Radovi se šalju isključivo poštom na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Za konkurs „Ulaznica 2022“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija.

   

  Radovi ne smeju da budu prethodno objavljivani. Tekst se smatra objavljenim i ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa „Ulaznica 2022“.

   

  Pesme, priču ili esej treba potpisati šifrom. Rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora šalje se u zatvorenoj koverti koja se prilaže uz radove.

   

  Moguće je poslati najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja. Otvorena je mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

   

  Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

   

  Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica“, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa. Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada upriličiće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 16. decembra, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj „Ulaznice“. U njemu će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kontakt za dodatne informacije je +381 23 566 210 ili zrulaznica@gmail.com

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura