• Publika je uživala: Održan humanitarni koncert „Ave Maria kroz vekove“

    U Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu sinoć je održan koncert „Ave Maria kroz vekove“.   Sopran Ana Aleksić Šajrer, Marta Ronto (orgulje) i Tibor Šiveg (violina) predstavili su zrenjaninskoj publici delo „Ave Maria“ koje je vrlo često inspiracija kompozitorima. Tako se mogla čuti „Ave Maria“ od Gunoa i Šuberta do Pejačevića i Pjacole.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Publika je uživala: Održan humanitarni koncert „Ave Maria kroz vekove“

    U Rimokatoličkoj katedrali u Zrenjaninu sinoć je održan koncert „Ave Maria kroz vekove“.

     

    Sopran Ana Aleksić Šajrer, Marta Ronto (orgulje) i Tibor Šiveg (violina) predstavili su zrenjaninskoj publici delo „Ave Maria“ koje je vrlo često inspiracija kompozitorima. Tako se mogla čuti „Ave Maria“ od Gunoa i Šuberta do Pejačevića i Pjacole.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dragica Stojanović dobitnica nagrade koju dodeljuje Društvo srpskih književnica

     

    Veliki broj kompozitora je kroz vekove nalazio nadahnuće za svoje stvaranje u hrišćanskoj veri i ima neko delo posvećeno Blaženoj Devici Mariji.

     

     

    Na repertoaru zrenjaninskih muzičara našlo se 12 kompozicija „Ave Maria“. Nakon ogromnog aplauza prezadovoljne publike, Ana Aleksić Šajrer, Marta Ronto i Tibor Šiveg izveli su još jednom onu najpoznatiju – Franca Šuberta. „Ave Maria“ Franca Šuberta, inače, spada u najlepše kompozicije u istoriji muzike.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Koncert troje zrenjaninskih umetnika imao je humanitarni karakter. Novac prikupljen ovom prilikom biće prosleđen za lečenje naše sugrađanke Anite Pager.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gde god se pojave, oduševe publiku: Zrenjaninci nastupili na „Nišvilu“ i u Guči

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin