• PREDSTAVLJANJE KNJIGE „KADA BOG ZAŽMURI“

  ZRENJANIN – Predstavljanje knjige „Kada Bog zažmuri“ profesorke sociologije iz Novog Sada Marije Vasić održaće se u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, u četvrtak, 15. juna, sa početkom u 19 časova.     Knjigu čini zbirka kratkih priča nastalih na osnovu arhivske građe i svedočenja o sudbinama Novosađana, Srba i Jevreja, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREDSTAVLJANJE KNJIGE „KADA BOG ZAŽMURI“

  ZRENJANIN – Predstavljanje knjige „Kada Bog zažmuri“ profesorke sociologije iz Novog Sada Marije Vasić održaće se u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, u četvrtak, 15. juna, sa početkom u 19 časova.

   

  biblioteka knjige
  Gradska narodna biblioteka (Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin)

   

  Knjigu čini zbirka kratkih priča nastalih na osnovu arhivske građe i svedočenja o sudbinama Novosađana, Srba i Jevreja, za vreme okupacije Novog Sada tokom tri stravična dana Racije i deportacije. Knjiga je napisana povodom 75 godina od Racije kao spomen nevinim žrtvama.

   

  – To su priče o stvarnim ljudima i stvarnim događajima, o strašnim trenucima kada se život okreće naopako, o užasnim trenucima kada život gubi smisao, a nasilna smrt postaje svevladajuća. Istinite priče Marije Vasić su tragično svedočanstvo, uznemirujuća opomena šta se događa u mračnim vremenima kada zločinačke ideologije i zločinci zavladaju svetom – rekao je recenzent knjige, književnik Filip David.

   

  O knjizi govore autorka Marija Vasić, Aleksandra Kolar i Rodoljub Oreščanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]