• POSTAJEMO LI „GRAD U FOKUSU“

    Još se odlučuje ko će dobiti sredstva namenjena nastavku kulturnog razvoja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zrenjanin je uvršten među deset gradova u našoj zemlji za osvajanje titule „Grad u fokusu“ Ministarstva kulture i informisanja Vlade Srbije. Od ukupno 27 prispelih prijava gradova i opština propozicije konkursa ispunilo je 14 kandidata, a u užem izboru su se našli, osim Zrenjanina, još i Kikinda, Novi Bečej, Pančevo, Šabac, Kučevo, Kragujevac, Užice, Kraljevo i Kruševac.

    Narodni muzej
    Narodni muzej

    Tim povodom, u ponedeljak, 25. jula, u sali Gradskog veća planiran je sastanak sa članovima komisije, radi upoznavanja sa gradom i sagledavanjem kapaciteta u okviru drugog kruga selekcije za odabir jednog od tri grada koji će poneti titulu “Grad u fokusu”, a kojem će biti odobrena sredstva namenjena nastavku aktivnosti u okviru kulturnog razvoja i sprovođenja kulturne strategije. Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

    Grad Zrenjanin je na ovom konkursu učestvovao sa predlogom projekta „Zrenjanin u fokusu“ koji predviđa brojne aktivnosti iz domena savremenog stvaralaštva – izložbu o istorijatu bioskopa, festival operskog stvaralaštva „Muzika u fokusu“, biblioteku na otvorenom, manifestaciju „Pod šeširom Todora Manojlovića“, zatim Festival vojvođanskih pozorišta, Bijenale akvarela…

    Iz domena zaštite kulturnog nasleđa predviđena je sanacija zgrade Narodnog pozorišta, rekonstrukcija atrijuma Narodnog muzeja, uređenje zgrade Centra za socijalni rad i investiciono održavanje platoa Kulturnog centra Zrenjanin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura