• Omladinski mešoviti hor nastupio na festivalu u Novom Sadu (Video)

    Među 17 omladinskih horova, koji su združeno nastupili na drugom Omladinskom horskom festivalu u Novom Sadu, bio je i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.   Omladinski horski festival održan je u organizaciji Srpske horske asocijacije.   – Ovaj festival ima jedinstvenu koncepciju koja se naziva „Open Singing“. Ona podrazumeva da svi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Omladinski mešoviti hor nastupio na festivalu u Novom Sadu (Video)

    Među 17 omladinskih horova, koji su združeno nastupili na drugom Omladinskom horskom festivalu u Novom Sadu, bio je i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

     

    Omladinski horski festival održan je u organizaciji Srpske horske asocijacije.

     

    – Ovaj festival ima jedinstvenu koncepciju koja se naziva „Open Singing“. Ona podrazumeva da svi učesnici na probama i završnom koncertu pevaju zajedno, često i sa publikom, udruženi u jednoj emociji i energiji. Ovo je bilo dragoceno iskustvo za pevače našeg hora. Družili su se sa svojim vršnjacima, zajedno stvarali muziku i uživali u zaista magičnoj moći zajedničkog pevanja – ističe dirigentkinja zrenjaninskog hora Zorica Kozlovački.

     

    Pročitajte još: Sajamska groznica u knjižari „Laguna“, iskoristite ove popuste!

     

    Izvedena su dela različitih muzičkih žanrova: kanoni, klasične kompozicije, afričke pesme, pop, rok, džez i kompozicije zasnovane na narodnoj tradiciji.

     

     

    – Za nas dirigente ovaj festival je takođe jedna posebna prilika da razmenimo iskustva i radimo sa toliko velikim ansamblom na sasvim drugačiji način – navodi Kozlovački.

     

    Na festivalu je, među gotovo 500 učesnika, učestvovalo i 45 pevača iz zrenjaninskog hora i oni su prepuni pozitivnih utisaka. Kao solisti nastupili su Marija Aleksić, Lara Malenić, Robert Palatinuš, Rastko Marinković i Kevin Fanea.

     

    Veliku podršku i pomoć pružili su im profesori Muzičke škole u pratnji hora – Olivera Tapavica, Stefan Nikolić i Adnan Bulić.

     

    U nastavku pogledajte kako je izgledao njihov nastup.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura