• Na završnici Horskog festivala „Slobodan Bursać“ koncert posvećen Korneliju Kovaču

    Jubilarni, deseti po redu Horski festival „Slobodan Bursać“ biće održan od 2. do 4. juna u Kulturnom centru Zrenjanina. To je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj tim povodom.   Direktor festivala Vladimir Stojković je rekao da su predviđeni nastupi 22 hora, sa oko 700 izvođača. U pitanju su članovi mešovitih, ženskih, muških i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na završnici Horskog festivala „Slobodan Bursać“ koncert posvećen Korneliju Kovaču

    Jubilarni, deseti po redu Horski festival „Slobodan Bursać“ biće održan od 2. do 4. juna u Kulturnom centru Zrenjanina. To je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj tim povodom.

     

    Direktor festivala Vladimir Stojković je rekao da su predviđeni nastupi 22 hora, sa oko 700 izvođača. U pitanju su članovi mešovitih, ženskih, muških i dečijih ansambala.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Miodrag Raičević dobitnik književne nagrade „Đura Jakšić“ za prošlu godinu

     

    – Ove godine obeležava se jubilej – jedna decenija festivala i trideset godina od smrti poznatog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća, po kojem je ovaj muzički festival i dobio ime. Kako bismo obeležili značajan festivalski jubilej, desetogodišnjicu postojanja, planirano je učešće skoro svih zrenjaninskih horova i gostujućih horova iz zemlje i inostranstva – naglasio je Stojković.

     

    Horski festival „Slobodan Bursać“ će svečano biti otvoren u petak, u 20 časova. Sat vremena ranije, u izložbenom salonu Kulturnog centra, biće predstavljena retrospektivna izložba festivalskih plakata pod nazivom „Deset godina iza nas“. Prvog dana festivala nastupiće Dragana Kirćanski Jerinić i hor „Izvor“, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, Hor društva Slovenaca „Planika“, Hor „Jelačić“ iz Petrovaradina i Zrenjaninski kamerni hor.

     

    vladimir stojković

     

    U okviru matinea nastupiće dečiji horovi

     

    U subotu, u okviru matinea, nastupiće dečiji horovi. Program počinje u 11 časova, a u večernjem terminu od 20 sati publiku, pored vokalnih kvarteta i grupa, očekuju i nastupi mešovitih horova. Između ostalog, predstaviće se Dečiji hor Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Hor „Ars vocalis“ iz Beograda, Vokalni kvartet „Vita Brevis“, Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ i Vokalna skupina „BeJazzy“ iz Ljubljane.

     

    Završnica festivala održaće se u nedelju, u 20 časova, sa celovečernjim koncertom Kamernog hora „Odjek“ iz Požarevca. Koncert pod nazivom „Jedno prošlo doba“ posvećen je kompozitoru Korneliju Bati Kovaču. Biće izvedene njegove brojne numere koje su stekle veliku popularnost i za sva vremena obeležile regionalnu muzičku scenu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pre svake festivalske večeri biće emitovan i kratki dokumentarni film koji će predstaviti festival u proteklim godinama. Ulaz na sve događaje u okviru festivala je besplatan.

     

    Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanin. Pomogli su ga, između ostalih, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama, Grad Zrenjanin i Zrenjaninski poslovni krug.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura