• Marija Luković Rogatko dobitnica nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“

  Književnica Marija Luković Rogatko (Varšava, Poljska) dobitnica je prve nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru”, odlučio je žiri koju su činili Uglješa Šajtinac (predsednik), Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin.   Marija Luković Rogatko je prvu nagradu dobila za priču „The future is now, old man”.   PROČITAJTE JOŠ: Koncert gudačkog kvarteta “Giovani Artisti” u Rimokatoličkoj katedrali   Jednoglasnom odlukom žirija, druga nagrada pripala je autoru iz Male […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Marija Luković Rogatko dobitnica nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“

  Književnica Marija Luković Rogatko (Varšava, Poljska) dobitnica je prve nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru”, odlučio je žiri koju su činili Uglješa Šajtinac (predsednik), Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin.

   

  Marija Luković Rogatko je prvu nagradu dobila za priču „The future is now, old man”.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Koncert gudačkog kvarteta “Giovani Artisti” u Rimokatoličkoj katedrali

   

  Jednoglasnom odlukom žirija, druga nagrada pripala je autoru iz Male Krsne Ljubomiru Iliću za satiričnu priču „Uskliknimo s ljubavlju”, dok je treću nagradu osvojila Nataša Gudelj iz Podgorice za najbolji ciklus pesama.

   

  Žiri je odlučio da pohvali priče „Kakvo leto” Milana Todorova, „Crno jaje” Mirka Čavića i „Idemo lepim” Slavka Surle, kao i ciklus pesama „Drhtavica” Aleša Jelenka (Slovenske Konjice, Slovenija).

   

  „Nagrađeni rad Marije Luković Rogatko ispunjava sve propozicije konkursa. U pitanju je priča čiji estetski domašaj primetno odskače od svih ostalih priča koje su bile u konkurenciji za nagradu „Stevan Sremac – Bal u Elemiru”. Priča „The future is now, old man” stilsko-jezički je besprekorno napisana. Tematski je vrlo intrigantna, jer na duhovit način reflektuje stvarnost i svakodnevicu u duhu „nove normalnosti”, obrazložio je žiri svoju odluku, uz napomenu da je „The future is now, old man” prava mala majstorija od priče, koja na alegorijski način prikazuje gubitak empatije i otuđenost ljudi u digitalnom okruženju.

   

  Marija Luković Rogatko rođena je 1991. u Beogradu. Diplomirala je na Katedri za kulturologiju Vroclavskog univerziteta u Poljskoj. Živi u Varšavi.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Konkurs za ovu nagradu realizovan je u saradnji Mesne zajednice Elemir i Banatskog kulturnog centra. Nagrade će laureatima biti uručene krajem jula u Elemiru, u okviru programa manifestacije „Sremčevi dani – Bal u Elemiru 2021”.

   

  Termin dodele će biti blagovremeno objavljen.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura