• Književnik Jovica Aćin predstaviće svoja dela „Srodnici“ i „Pilot tramvaja“

    Književno veče, na kojem će Jovica Aćin, književnik, esejista, prevodilac i književni kritičar, predstaviti svoja dela, biće održano u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ na Bagljašu, u petak, 15. novembra, u 19 časova.   Pored Jovice Aćina, o njegovom stvaralaštvu govoriće književnici i književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov i Zoran Slavić.   Jovica Aćin je rođen […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Književnik Jovica Aćin predstaviće svoja dela „Srodnici“ i „Pilot tramvaja“

    Književno veče, na kojem će Jovica Aćin, književnik, esejista, prevodilac i književni kritičar, predstaviti svoja dela, biće održano u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ na Bagljašu, u petak, 15. novembra, u 19 časova.

     

    Pored Jovice Aćina, o njegovom stvaralaštvu govoriće književnici i književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov i Zoran Slavić.

     

    Jovica Aćin je rođen u Zrenjaninu, gde je i završio srednju školu.

     

    Dobitnik je brojnih književnih priznanja, pored ostalog, Andrićeve nagrade za pripovetku i Politikine nagrade za najbolju kratku priču, dodeljenu povodom stogodišnjice lista. Za roman „Srodnici“ upravo je primio „Njegoševu“ nagradu. Ovo je prvo predstavljanje tog romana posle dodele nagrade. Takođe, biće reči i o knjizi „Pilot tramvaja“, predstavljenoj na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

     

    Pročitajte još: BERZA DOBRIH IDEJA: Biblioteka domaćin dvodnevnog skupa

     

    Književno veče vodi Jasmina Tutorov, a u programu učestvuje i Eržebet Britka (klavir).

     

    Organizatori književne večeri su Udruženje „Bagljaškult“ i Mesna zajednica „Veljko Vlahović“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura