• KNJIGA ZA VIKEND: Književna preporuka Vladane Kojić

    Naš portal vas, ove nedelje, u okviru rubrike “Knjiga za vikend” upućuje na putopis. Zašto bi to moglo da bude istinski zabavna čitalačka avantura pisala je profesorka engleskog jezika, Vladana Kojić.   „Od banatske paprike do severne Afrike naslov je neobične putopisne knjige Zrenjaninca Miše Hromčika, koja je upravo ovih dana, kao autorov literarni prvenac, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Književna preporuka Vladane Kojić

    Naš portal vas, ove nedelje, u okviru rubrike “Knjiga za vikend” upućuje na putopis. Zašto bi to moglo da bude istinski zabavna čitalačka avantura pisala je profesorka engleskog jezika, Vladana Kojić.

     

    Od banatske paprike do severne Afrike naslov je neobične putopisne knjige Zrenjaninca Miše Hromčika, koja je upravo ovih dana, kao autorov literarni prvenac, izašla u beli svet. Mišina priča je priča koja se čita u jednom dahu, a dok čitate, imate osećaj da putujete sa njim. I to motorom, po novembarskoj kiši kroz zapadnu Evropu, a onda stižete u Afriku.

     

    Niz dogodovština sa ljudima koje usput upoznao, sa policijom, hotelskim osobljem, drugim motociklistima nasmejaće vas, zabrinuti, podići adrenalin a na momente i uplašiti. Izdanje obiluje sjajnim fotografijama koje ilustruju segmente putovanja, a među njima se, po autentičnosti i slikovitosti, izdvajaju one iz Merzuga, najdublje saharske tačke do koje je stigao.

     

    U formi dnevnika putovanja, pomalo i uzdržano ali rečito i ilustrativno, Miša deli ovo životno iskustvo sa čitalačkom publikom, bez pretenzija da se obrati samo ljubiteljima motora i brzine – prikazao je i surovost i lepotu jednog posebnog stila života.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura