• Izložba „Portreti“ otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 11. juna

  Izložba pod nazivom „Portreti“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je u ovoj ustanovi kulture do 11. juna.   Na izložbi je predstavlјeno oko pedeset portreta koji se čuvaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Radovi su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.   Portreti su nastali u periodu od sredine 30-tih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba „Portreti“ otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 11. juna

  Izložba pod nazivom „Portreti“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je u ovoj ustanovi kulture do 11. juna.

   

  Na izložbi je predstavlјeno oko pedeset portreta koji se čuvaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Radovi su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

   

  Portreti su nastali u periodu od sredine 30-tih godina 20. veka do početka 2000-tih, od strane umetnika sa prostora bivše Jugoslavije. U pitanju su Ivan Radović, Vasa Pomorišac, Milenko Šerban, Stojan Aralica, Bora Baruh, Stojan Trumić, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Stevan Dukić, Ljubica Tapavički, Radmila Graovac, Vida Jocić, Olga Jevrić i drugi.

   

  Pročitajte još: Narodni muzej Zrenjanin vraća se na redovno radno vreme

   

  Dela su ušla u zbirku Savremene galerije Zrenjanin, poklonom ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, kao poklon Saveznog izvršnog veća 1963. godine, ili su nastala tokom boravka i rada umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka.

   

  Autorka izložbe je Sunčica Lambić-Fenjčev, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

   

  portreti

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Zrenjanin – srpska prestonica kulture 2025. godine

  Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije“ donela je predlog odluke, koji je prihvatila potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, da Zrenjanin bude […]