• ISTORIJSKI ARHIV OBELEŽIO SEDAMDESET GODINA POSTOJANJA

  ZRENJANIN – Istorijski arhiv u Zrenjaninu obeležio je vredan jubilej – 70 godina postojanja. Povodom godišnjice, priređena je i izložba pod nazivom „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“, koja je ovim povodom svečano otvorena u salonskom izložbenom prostoru.     Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u obraćanju prisutnima naglasio je značaj obeležavanja godišnjice.   – Drago mi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ISTORIJSKI ARHIV OBELEŽIO SEDAMDESET GODINA POSTOJANJA

  ZRENJANIN – Istorijski arhiv u Zrenjaninu obeležio je vredan jubilej – 70 godina postojanja. Povodom godišnjice, priređena je i izložba pod nazivom „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“, koja je ovim povodom svečano otvorena u salonskom izložbenom prostoru.

   

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u obraćanju prisutnima naglasio je značaj obeležavanja godišnjice.

   

  – Drago mi je što Istorijski arhiv čuva građu koja je sve dostupnija našim građanima – istakao je gradonačelnik.

   

  Prigodnu izložbu „Istorijski arhiv Zrenjanin, institucija sa velikim I“ predstavio je njen autor, istoričar Filip Krčmar, uz naglasak da ova ustanova i zaposleni u njoj imaju značajnu ulogu u društu i lokalnoj zajednici.

   

  – Ova ustanova je više od arhivskog depoa i knjiga prekrivenih prašinom, arhiv je nepresušno vrelo različitih priča, ljudskih životnih sudbina, čiji je mali deo predstavljen na izložbi, kroz prikaz rada ustanove od njenog osnivanja do danas – kazao je Krčmar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura