• Humanitarna aukcija likovnih radova: Sva sredstva namenjena Odeljenju neonatologije

    Humanitarna aukcija umetničkih radova, nastalih u okviru likovne kolonije „UM-Ing“, biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina, u petak, 2. februara, s početkom u 18 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Humanitarna aukcija likovnih radova: Sva sredstva namenjena Odeljenju neonatologije
    Foto: Kulturni centar Zrenjanina

     

    Sva sredstva prikupljena na ovoj aukciji biće donirana Odeljenju neonatologije Opšte bolnice u Zrenjaninu.

     

    Prethodnih dana zrenjaninska publika imala je priliku da pogleda 34 rada sa likovne kolonije „UM-Ing“, u čiji rad su uključeni vodeći ovdašnji umetnici, koji su se potvrdili svojim neprekidnim umetničikim prisustvom i delovanjem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slavni bariton Željko Lučić novi umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

     

    U pitanju su Viorel Flora, Aleksandar Kačar, Slavko Konculov, Maja Volk, Rudolf Brkić, Marija Palkovič, Irena Hajrović Ilijev, Maja Jurić, Tamara Purkov, Violeta Čaprđa, Bojan Milosavljević, Tamara Jovanov, Rastko Stefanović, Branko Đukić, Ramona Magda, Dragan Hajrović i Mile Kulačić.

     

     

    Radovi koji su izloženi u Kulturnom centru Zrenjanina od 26. januara predstavljaju rezime petogodišnjeg rada kolonije, koja se svakih pet godina završava dobrotvornom aukcijom nastalih dela.

     

    Svi zainteresovani mogu posetiti izložbu i informisati se o umetničkim radovima koji će biti ponuđeni na aukciji. Sve slike su uramljene, a početna cena radova kreće se od 5.000. do 15.000 dinara. Cena zavisi od tehnike, umetnika i od dimenzije slike.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Vlasnik kompanije „UM-Ing“ Borislav Umićević inicijator je i osnivač istoimene kolonije koja već deset godina okuplja likovne umetnike. Njegov cilj je da pruži skroman doprinos kulturnom životu grada, stvarajući vrednu umetničku kolekciju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura