• Gde god se pojave, oduševe publiku: Zrenjaninci nastupili na „Nišvilu“ i u Guči

    Zrenjaninski muzičari ovog leta bili su učesnici dve velike muzičke manifestacije u Srbiji. „Bid bend“ je imao koncert na ovogodišnjem Internacionalnom džez festivalu „Nišvil“ u Nišu, profesor Muzičke škole „Josif Marinković“ Branislav Gagić bio je član žirija na 62. Dragačevskom saboru trubača, a u Guči se, po prvi put, u kategoriji omladinskih orkestara, takmičila i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gde god se pojave, oduševe publiku: Zrenjaninci nastupili na „Nišvilu“ i u Guči

    Zrenjaninski muzičari ovog leta bili su učesnici dve velike muzičke manifestacije u Srbiji. „Bid bend“ je imao koncert na ovogodišnjem Internacionalnom džez festivalu „Nišvil“ u Nišu, profesor Muzičke škole „Josif Marinković“ Branislav Gagić bio je član žirija na 62. Dragačevskom saboru trubača, a u Guči se, po prvi put, u kategoriji omladinskih orkestara, takmičila i grupa iz Zrenjanina „Sose i Lale“.

     

    – U Nišu, na „Nišvilu“, imali smo odličan nastup, a sa „Bid bendom“ je nastupila i Ana Aleksić Šajrer. Držali smo pažnju publike skoro 45 minuta i jako sam zadovoljan – kaže za portal zrenjaninski.com Branislav Gagić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Letnji umetnički festival za decu i mlade sledeće nedelje u Lukićevu

     

    Gagić je zadovoljan i učešćem svojih učenika na Saboru trubača u Guči.

     

    – Ovo je bio debitantski nastup i „Sose i Lale“ su se odlično pokazali. Članovi grupe, inače đaci muzičke škole, u Guču su stigli sa svih strana. Neki su prethodno svirali u Herceg Novom, neki su nastupali sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom. U Guči su, između ostalog, pokazali i kako izgleda vojvođanska nošnja. Jednom rečju, dostojno su reprezentovali svoju školu, svoj grad i region – ističe Gagić i dodaje da im je, da bi stigli u Guču, pomogla zrenjaninska lokalna samouprava.

     

    sabor trubača u guči
    Foto: Privatna arhiva

     

    Za duvače nema odmora

     

    Grupu „Sose i Lale“ čine Viktor Avram, Emilijana Cukić i Anja Jonjev (truba), Vladimir Aleksić i Vuk Simić (tenorhorn), Aleksandra Jekić i Darko Spalević (baritonhorn), Vukašin Stević (doboš), Alis Daniel (bas bubanj) i Teodora Kovačević (čineli). U Guči su se predstavili kolom „Vojvodina“ i starogradskom pesmom „A ti se nećeš vratiti“, za koje je aranžman napisao Vuk Simić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za zrenjaninske duvače nema odmora. Već 20. avgusta ih očekuje nastup na velikom međunarodnom festivalu u Mađarskoj.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura