• „Folkloraši širom sveta“ snimili obradu čuvene pesme koja će vas oduševiti

    Organizacija „Folkloraši širom sveta“ predstavila je novi projekat, obradu pesme „Deca su ukras sveta“. Čuvenu pesmu, uz koju su odrastale mnoge generacije, a čiji su autori Ljubivoje Ršumović i Minja Subota, odsvirali su i otpevali mladi članovi kulturno – umetničkih društava širom zemlje i sveta. Među njima su i članovi KUD „Pionir“ iz Zrenjanina.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Folkloraši širom sveta“ snimili obradu čuvene pesme koja će vas oduševiti

    Organizacija „Folkloraši širom sveta“ predstavila je novi projekat, obradu pesme „Deca su ukras sveta“. Čuvenu pesmu, uz koju su odrastale mnoge generacije, a čiji su autori Ljubivoje Ršumović i Minja Subota, odsvirali su i otpevali mladi članovi kulturno – umetničkih društava širom zemlje i sveta. Među njima su i članovi KUD „Pionir“ iz Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjige Staše Vukadinović izazvale ogromnu pažnju čitalačke publike

     

    „Projekat „Ovo je Srbija“ je pokazao koliko se glas Srba čuje kada smo ujedinjeni. Kada smo složni. Kada se borimo za istu stvar, srpsku stvar. Kada svojom borbom dajemo primer da postoje vrednosti koje su snažnije od svakog ideala. To je jedini ispravan način koji treba da nam predstavlja zvezdu vodilju kroz ova čudna vremena“, poručuju iz organizacije „Folkloraši širom sveta“.

     

    U organizaciji navode da projekat „Deca su ukras sveta“ predstavlja „znak pored puta“ svoj srpskoj deci i ujedno utemeljuje opredeljenje „Folkloraša širom sveta“ i „Srpskog edukativnog centra“ ka radu na ujedinjenju naše dece širom planete u odbrani najvažnijih tvorevina našeg naroda – jezika, govora, tradicije i kulture.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „S druge strane, univerzalne vrline koje deca samim svojim postojanjem simbolišu, ukras je koji zahteva pažljivo negovanje i čuvanje. Tim povodom, neka ovaj snimak bude podsetnik i zavet nama odraslima u kom smeru treba neprestano da posmatramo“, poručuju „Folkloraši širom sveta“.

     

    U nastavku poslušajte obradu pesme „Deca su ukras sveta“.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura