• Bogdan Đorić predstavlja izložbu „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“

    Izložba „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“, likovnog umetnika Bogdana Đorića, svečano će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u zgradi Narodnog muzeja, u ponedeljak, 19. juna, u 19 časova. Izložba će trajati sve do 3. jula, a radno vreme galerije je od 12 do 20 sati.   Na ovoj izložbi je predstavljeno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bogdan Đorić predstavlja izložbu „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“

    Izložba „Četvrti stalež – dehumanizacija čoveka“, likovnog umetnika Bogdana Đorića, svečano će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u zgradi Narodnog muzeja, u ponedeljak, 19. juna, u 19 časova. Izložba će trajati sve do 3. jula, a radno vreme galerije je od 12 do 20 sati.

     

    Na ovoj izložbi je predstavljeno ukupno 49 likovnih dela. Od toga je sedam slika slikanih akrilnim bojama, ostalo su crteži na akvarel papiru, a tehnike su akrilik i hemijska akvarel olovka. Radovi su nastali prošle i ove godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mlekoprodukt sa brendom Ile de France pokrovitelj petog Festivala francuskog filma

     

    – Četvrti stalež je poput virusa ili genetski modifikovane duše i duha čoveka. Besni zombi ljudi, kada se narod pretvori u bezobličnu rulju. Moderni čovek otuđen je ne samo od svog rada već i od čitavog društva u kom živi gde je stvarnost regulisana strahovladom. To je svet beskrajne patologije u sistemu planiranih bolesti, socijalnih anomalija i orgija. Takav svet poješće sam sebe. Znakovi su svuda oko nas, od legalizacije pedofilije i eutanazije do incesta, čovek je prevazišao svoju svrhu. Uživajmo ironično u poslednjim danima naše Pompeje, a na mala vrata ulazi i dolazi veštačko-umetna otuđena inteligencija da nam presudi i stavi tačku – poručuje Bogdan Đorić.

     

    bogdan đorić

     

    Fakultet završio kao jedan od najboljih studenata

     

    Bogdan Đorić je diplomirani slikar likovnih umetnosti. Rođen je 1983. godine u Zrenjaninu. Završio je srednju umetničko – dizajnersku školu „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, smer likovni tehničar. Diplomirao je 2009. godine na Univerzitetu umetnosti – Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi profesora Velizara Krstića i Gordana Nikolića.

     

    Fakultet je završio kao jedan od najboljih studenata FLU u Beogradu. Dobio je pet nagrada za umetnički rad.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Do sada je izlagao na 142 kolektivne izložbe u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Japanu. Realizovao je 26 samostalnih izložbi.

     

    bogdan đorić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura