• UPOZORENJE POLICIJE: Ako dobijete ovakav mejl nikako ga ne otvarajte

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava građane i kompanije da se pojavio maliciozni program „Trojanac“. On se širi elektronskim porukama poslatim sa navodne imejl adrese MUP-a invitations@mup.gov.rs. MUP upozorava građane da takvu poruku, ukoliko je prime, ne otvaraju.   MUP poziva kompanije i građane da ukoliko dobiju takvu elektronsku poruku to prijave Odeljenju za suzbijanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  UPOZORENJE POLICIJE: Ako dobijete ovakav mejl nikako ga ne otvarajte

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaveštava građane i kompanije da se pojavio maliciozni program „Trojanac“. On se širi elektronskim porukama poslatim sa navodne imejl adrese MUP-a invitations@mup.gov.rs. MUP upozorava građane da takvu poruku, ukoliko je prime, ne otvaraju.

   

  MUP poziva kompanije i građane da ukoliko dobiju takvu elektronsku poruku to prijave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs.

   

  U navedenom imejlu pošiljalac se predstavlja kao direktor policije. On primaoca poruke poziva da dođe u policiju vezano za navodnu istragu koja se vodi protiv njega. Takođe, poziva ga da u prilogu poruke pogleda poslata dokumenta i po potrebi angažuje advokata.

   

  Pročitajte još: Uhapšena vlasnica ugostiteljskog objekta koja je zatečena kako služi piće

   

  Reč je o poruci koja se šalje sa VPN servisa u inostranstvu preko koga se lažno predstavlja da se imejl šalje sa adrese Ministarstva unutrašnjih poslova. Prilog čini fajl „pdf.iso“, koji u sebi sadrži maliciozni „Trojanac“ koji detektuje 22 antivirusna alata.

   

  Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte sa nepoznatih adresa, ali ni sa poznatih kada njihov sadržaj ukazuje na nešto što nije uobičajeno.

   

  Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preduzima sve mere i radnje usmerene na identifikaciji lokacije i počinilaca ove „fišing kampanje“.

   

  trojanac

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika