• POLICIJA ZADRŽALA NA TREŽNJENJU TRI VOZAČA

  ZRENJANIN – Policijska uprava Zrenjanin je saopštila danas da se proteklog vikenda na srednjobanatskim putevima dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.     U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  POLICIJA ZADRŽALA NA TREŽNJENJU TRI VOZAČA

  ZRENJANIN – Policijska uprava Zrenjanin je saopštila danas da se proteklog vikenda na srednjobanatskim putevima dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

   

   

  U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 351.000 dinara.

   

  Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nedržanja potrebnog odstojanja – jedna i nepropisne radnje vozilom – jedna.

   

  Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 31 učesnika u saobraćaju i izdato je 60 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 19 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su tri zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 promila. 

   

  Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

   

  „Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije“, navode u zrenjaninskoj policiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika