• Osam godina robije za mladića koji je ubio majku i zakopao je u dvorištu

  Nikola Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta osuđen je pred Višim sudom u Zrenjaninu na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, zbog ubistva majke Dušice, saznaje portal zrenjaninski.com.   Sud je Filipčevu, nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku, koji se vodio po optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, izrekao i obavezno psihijatrijsko lečenje i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osam godina robije za mladića koji je ubio majku i zakopao je u dvorištu

  Nikola Filipčev (25) iz Bačkog Gradišta osuđen je pred Višim sudom u Zrenjaninu na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, zbog ubistva majke Dušice, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Sud je Filipčevu, nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku, koji se vodio po optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, izrekao i obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poreska uprava se oglasila povodom hapšenja dvojice Zrenjaninaca

   

  Okrivljeni je proglašen krivim jer je neutvrđenog dana, u maju 2019. godine, u stanju kada je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena, usled šizotipalnog poremećaja, ubio majku Dušicu. On ju je više puta pesnicom udario po glavi. Na taj način joj naneo povrede usled kojih je preminula.

   

  Nakon toga je njeno beživotno telo zakopao u dvorištu kuće, ispred pomoćnog objekta. Raku je zatrpao i prekrio šutom i smećem.

   

  Nikola Filipčev isprva negirao zločin

   

  Za ovaj jezivi zločin saznalo se tek u februaru prošle godine. Viši javni tužilac u Zrenjaninu Zoran Đuran je tada saopštio da je osnovana sumnja proizašla na osnovu operativnog rada Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije leša pokojne Dušice i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije. Ekshumacija je obavljena 19. februara 2020. To je učinjeno u prisustvu dežurnog zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika.

   

  Uhapšenom Nikoli je, odmah nakon toga, na predlog javnog tužioca, određen pritvor zbog opasnosti od bekstva. Pritvor mu je određen i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prema nezvaničnim informacijama, Nikola je u početku negirao da je ubio majku. Tvrdio je da je ona umrla prirodnom smrću pre skoro godinu dana i da ju je zakopao u dvorištu jer nije imao para za sahranu. Filipčev je, inače, živeo sa pokojnom majkom. Otac ih je napustio pre nekoliko godina kada je otišao u Nemačku da živi i radi.

   

  Nezadovoljan visinom izrečene zatvorske kazne, viši javni tužilac je najavio da će izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Predložiće da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem vremenskom periodu od osam godina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika