• Zrenjanin sa okolinom predstavlja najveće gasno čvorište u Republici Srbiji

  Gradonačelnik Simo Salapura izjavio je danas da Zrenjanin, sa okolinom, predstavlja najveće gasno čvorište u Republici Srbiji. On je ocenio da je to značajan razvojni potencijal za ovu sredinu.   Komentarišući nastavak izgradnje gasovodne mreže u selima na zrenjaninskoj teritoriji, Salapura je istakao da je gas najčistiji energent. Kako je rekao, svako domaćinstvo koje čvrsto […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin sa okolinom predstavlja najveće gasno čvorište u Republici Srbiji

  Gradonačelnik Simo Salapura izjavio je danas da Zrenjanin, sa okolinom, predstavlja najveće gasno čvorište u Republici Srbiji. On je ocenio da je to značajan razvojni potencijal za ovu sredinu.

   

  Komentarišući nastavak izgradnje gasovodne mreže u selima na zrenjaninskoj teritoriji, Salapura je istakao da je gas najčistiji energent. Kako je rekao, svako domaćinstvo koje čvrsto gorivo zameni gasnim daje doprinos smanjenju zagađenja i zaštiti životne okoline.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Naredne nedelje počinje prolećna akcija iznošenja kabastog otpada

   

  – Trasa novog „Balkanskog toka“ je, preko teritorije našeg grada, povezana sa najvećim podzemnim skladištem gasa u državi – Banatski Dvor i velikim gasnim razvodnim čvorom Elemir. To generalno za naš grad znači dugoročno stabilno snabdevanje domaćinstava i privrede i gasifikaciju ove sredine pod povoljnijim uslovima – kazao je Simo Salapura.

   

  On je podsetio i da je u planovima razvoja gasne mreže u Srbiji izgradnja novih gasovoda u pravcima istok – zapad i sever – jug. Oba ta gasovoda ukrštaju se u Zrenjaninu.

   

  – Taj projekat može se, po nekim energetskim parametrima, porediti sa izgradnjom budućeg auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad – objašnjava gradonačelnik.

   

  gasifikacija

   

  Projekat gasifikacije vredan 14 miliona evra

   

  Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, radovi u okviru projekta gasifikacije, koji obuhvata devet sela i magistralne trase između njih, trenutno se izvode u zoni Stajićeva, sve do raskrsnice između Ečke i Lukićeva. U tekstu se podseća da je u toku prethodne dve godine mreža izgrađena u svim selima u kojima je nije bilo. To su Knićanin, Čenta, Farkaždin, Belo Blato, Tomaševac, Orlovat, Taraš, Jankov Most i Perlez.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Međumesna mreža obuhvatila je gasovode Botoš – Tomaševac – Orlovat – Farkaždin, u dužini 22,3 kilometra, Elemir – Taraš – Elemir – Jankov Most od 20,8 kilometara, kao i osam kilometara dugu vikend-zonu kod Perleza. U toku je i izgradnja merno-regulacionih stanica“, objavljeno je na sajtu Grada Zrenjanina.

   

  Projekat gasifikacije, inače, vredan je 14 miliona evra i realizuje se na osnovu ugovora između Grada Zrenjanina i JP „Srbijagas“.

   

  gasifikacija

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad