• Zrenjanin i ove godine subvencioniše kupovinu novih bicikala

  Grad Zrenjanin će i ove godine sufinansirati nabavku novih bicikala, a za te namene je u gradskoj kasi opredeljeno milion dinara. Građanima će, na osnovu konkursa koji će biti raspisan u narednom periodu, biti dodeljivano 10.000 dinara po jednom biciklu.   Gradsko veće Zrenjanina je, s tim u vezi, donelo pravilnik kojim se uređuju uslovi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjanin i ove godine subvencioniše kupovinu novih bicikala

  Grad Zrenjanin će i ove godine sufinansirati nabavku novih bicikala, a za te namene je u gradskoj kasi opredeljeno milion dinara. Građanima će, na osnovu konkursa koji će biti raspisan u narednom periodu, biti dodeljivano 10.000 dinara po jednom biciklu.

   

  Gradsko veće Zrenjanina je, s tim u vezi, donelo pravilnik kojim se uređuju uslovi i način sufinansiranja nabavke novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta. Kako je navedeno, ova akcija se sprovodi sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na oko 160 lokacija u gradu biće postavljen video-nadzor

   

  Direktni korisnici sredstava su privredni subjekti, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su građani. To znači da će, kao i prethodnih godina, prvo biti raspisan javni poziv za izbor privrednih subjekata preko kojih će se realizovati subvencionisana nabavka bicikala. Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje moći će da kupe bicikle isključivo od firmi izabranih na ovaj način. Grad Zrenjanin će sa izabranim privrednim subjektima zaključiti sporazum o tehničkoj saradnji. Nakon toga će biti raspisan javni poziv za građane, koji su u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste.

   

  Rok za prijavu krajnjih korisnika na konkurs je 15 dana od njegovog raspisivanja, odnosno do utroška sredstava, a najkasnije do 1. decembra. Pravo učešća imaju svi građani koji poseduju važeću ličnu kartu, sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave. Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom konkursu.

   

  Akcija naišla na dobar odjek

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura kaže da je ova akcija u prethodnom periodu naišla na dobar odjek među sugrađanima. Zato je lokalna samouprava odlučila da je nastavi i ove godine.

   

  – Tokom prethodne tri godine na ovaj način je 190 naših sugrađana ostvarilo subvencije i nabavilo nov bicikl – kaže Salapura, ističući višestruk značaj korišćenja bicikla kao transportnog i sportskog sredstva, koje ne ugrožava životnu sredinu, ali i pomaže u održavanju zdravlja i dobre fizičke pripremljenosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

   

  Salapura je podsetio da je 2021. godine, kada je prvi put realizovana akcija, subvenciju od 5.000 dinara iskoristilo 40 građana. Prošle godine podsticajna sredstva su udvostručena, i iznosila su 10.000 dinara po prijavi. Nov bicikl je tada nabavilo sto građana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad