• Zgrada Komiteta dobija nove stanare: Još pre desetak godina se pričalo da će se oni useliti

  Zgrada Komiteta u samom centru Zrenjanina uskoro bi mogla da dobije nove stanare.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zgrada Komiteta dobija nove stanare: Još pre desetak godina se pričalo da će se oni useliti
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Na poslednjoj sednici Skupštine grada, naime, usvojena je odluka o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini grada Zrenjanina AP Vojvodini i Republici Srbiji za potrebe pokrajinskih i republičkih inspekcija.

   

  Predviđeno je da se na drugi sprat zgrade Komiteta, u tri kancelarije, useli Pokrajinska sanitarna inspekcija. I Republici Srbiji se daje na korišćenje deo drugog sprata zgrade Komiteta, odnosno pet susednih kancelarija, ali i deo prizemlja Gradske kuće, a služiće za potrebe poljoprivredne, fitosanitarne, veterinarske i tržišne inspekcije, kao i inspekcije rada.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nijedno od mnogobrojnih obećanja u vezi sa gradskim jezerima nije ispunjeno

   

  Odlukom je propisano da se ovaj poslovni prostor daje na korišćenje na neodređeno vreme, bez naknade, uz obavezu plaćanja stalnih materijalnih troškova.

   

  Kako se navodi u odluci, potreba za preseljenjem Pokrajinske sanitarne inspekcije javila se zbog neuslovnosti prostora koji je do sada koristila ova služba. Dodaje se da je fasada na objektu oštećena od kapilarne vlage i da je krovni pokrivač porozan, zbog čega i pri najmanjim padavinama dolazi do prodora vode u unutrašnjost prostora, kao i stvaranja niza prslina i pukotina na zidovima i plafonima. Sve zajedno je dovelo do toga da je stepenište u zgradi izgubilo horizontalnost.

   

  Kao razlog preseljenja republičkih inspekcijskih službi navedena je potreba za boljom organizacijom i koordinacijom rada, to jest namera da se objedini što veći broj službi Gradske uprave u jednoj zgradi. Trenutno, jedan deo službi Gradske uprave nalazi se u zgradi na Trgu slobode 10, dok je preostali deo raspoređen na ukupno četiri različite lokacije u gradu, zbog nedostatka prostora u glavnoj zgradi.

   

  Inače, još pre desetak godina se spominjalo da je namera lokalne samouprave da posle rekonstrukcije zapuštenog objekta, u Komitet bude preseljena kompletna državna uprava na teritoriji Zrenjanina, uključujući Srednjobanatski upravni okrug, republičke i pokrajinske inspekcije, Školsku upravu, Katastar i APR.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Produženo radno vreme graničnog prelaza sa Mađarskom

   

  U međuvremenu je Komitet zakupio Fakultet za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca, najavljujući da će ga pretvoriti u objekat sa novim sadržajima. Zamisao je bila da zgrada bude svojevrsni kulturno – obrazovni centar i mesto okupljanja mladih ljudi sa različitim kreativnim i pozitivnim idejama. Od ovoga na kraju nije bilo ništa, a javnosti ni do danas nije poznato zašto se odustalo od te ideje.

   

  Umesto studenata – ovde se uselio Gradski odbor Srpske napredne stranke.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad