• Završena izgradnja novog Železničkog mosta u Zrenjaninu (Foto)

  Izgradnja novog Železničkog mosta preko Begeja, na pruzi Zrenjanin – Zrenjanin fabrika, završena je danas, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Nakon tri meseca, most je ponovo otvoren za saobraćaj.   Radovi na delu regionalne pruge Pančevo glavna – Zrenjanin – Kikinda završeni su dve nedelje pre nego što je bilo planirano. Obavljena su i sva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena izgradnja novog Železničkog mosta u Zrenjaninu (Foto)

  Izgradnja novog Železničkog mosta preko Begeja, na pruzi Zrenjanin – Zrenjanin fabrika, završena je danas, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“. Nakon tri meseca, most je ponovo otvoren za saobraćaj.

   

  Radovi na delu regionalne pruge Pančevo glavna – Zrenjanin – Kikinda završeni su dve nedelje pre nego što je bilo planirano. Obavljena su i sva statička i dinamička ispitivanja konstrukcije mosta.

   

  Novi most izgrađen je umesto starog Železničkog mosta preko Begeja, kojim su vozovi prolazili punih osam i po decenija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sad je pravo vreme za zamenu stolarije. A pravo mesto je PREMIJA PVC!

   

  Izrađen je od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi Žeželjev most.

   

  izgradnja novog železničkog mosta
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Radove na mostu dugom 55 metara izveo je konzorcijum firmi koji čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda, kao i „Geodetski biro“ iz Veternika.

   

  „Pored izgradnje nove konstrukcije mosta, u toku je i završna faza radova na delovima koji će se koristiti za prolaz pešaka. Biće uređeni prilazi mostu, nova stepeništa, pešačke staze, kao i ukrasno osvetljenje. Time čitav ovaj prostor dobija novi i lepši izgled“, navode u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

   

  Most na pruzi Zrenjainin – Zrenjanin fabrika, koji povezuje naselja Berbersko i Ruža Šulman, bio je zatvoren za celokupan saobraćaj od 4. januara ove godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Evo šta je sve na popustu ove nedelje… A treba vam za prolećne radove

   

  Železnički saobraćaj preko starog mosta na Begeju odvija se još od 1889. godine. Posle osam i po decenija saobraćaja, stari Železnički most završio je demontiran na obali reke.

   

  izgradnja novog železničkog mosta
  Foto: Infrastruktura železnice Srbije

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad