• „Vodovod“ apeluje: Zbog tropskih vrućina racionalno trošite vodu

  Prema najavama meteorologa, talas tropskih vrućina koji je pogodio Evropu i region dolazi i kod nas, pa se u narednim danima predviđaju temperature i do 44 stepena Celzijusa.   JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da potrošnja vode u Zrenjaninu beleži istorijske maksimume.   PROČITAJTE JOŠ: Quenos kolekcija keramike za visoku eleganciju stana ili kuće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Vodovod“ apeluje: Zbog tropskih vrućina racionalno trošite vodu

  Prema najavama meteorologa, talas tropskih vrućina koji je pogodio Evropu i region dolazi i kod nas, pa se u narednim danima predviđaju temperature i do 44 stepena Celzijusa.

   

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da potrošnja vode u Zrenjaninu beleži istorijske maksimume.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Quenos kolekcija keramike za visoku eleganciju stana ili kuće

   

  „Sistem vodosnabdevanja neprekidno radi u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno. To je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom“, saopštilo je ovo zrenjaninsko preduzeće.

   

  Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, „Vodovod“ je apelovao na građane da vodu troše racionalno.

   

  „Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa. Racionalna potrošnja vode omogućuje stabilan pritisak u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba“, navelo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U preduzeću ističu i da su drugi gradovi u Srbiji i regionu uputili apele svojim korisnicima da se voda troši racionalno. Negde su uvedene ili su u najavi i restrikcije u vodosnabdevanju, dodaje „Vodovod“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad