• Upućen apel građanima: Racionalno trošite vodu iz gradskog vodovoda

  Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina apelovalo je danas na građane da racionalno troše vodu iz gradskog vodovoda, kako bi bilo obezbeđeno uredno vodosnabdevanje svih korisnika u gradu i okolnim selima.   U ovom preduzeću navode da svake godine, uoči letnje sezone, potrošnja vode bude veća od uobičajene.   – Naše preduzeće je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Upućen apel građanima: Racionalno trošite vodu iz gradskog vodovoda

  Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina apelovalo je danas na građane da racionalno troše vodu iz gradskog vodovoda, kako bi bilo obezbeđeno uredno vodosnabdevanje svih korisnika u gradu i okolnim selima.

   

  U ovom preduzeću navode da svake godine, uoči letnje sezone, potrošnja vode bude veća od uobičajene.

   

  – Naše preduzeće je u proteklih godinu dana, otkako je u potpunosti preuzelo vodosnabdevanje grada, pokazalo da je u stanju da u kontinuitetu obezbedi uredno vodosnabdevanje na teritoriji celog grada, odnosno dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži. Moramo da naglasimo da je u ovom periodu potrošnja vode, zbog aktuelnih epidemioloških mera i povećanog broja sugrađana koji su radili od kuće, bila na nivou letnje potrošnje. Pred kraj prošle godine izbušena su i četiri nova bunara na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom. Time je dodatno obezbeđen sistem vodosnabdevanja – naglašava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci preko društvenih mreža pitaju: Kada ćemo dobiti vodu za piće?

   

  Prema njegovim rečima, problem nastaje dolaskom leta i visokih temperatura. Tada se potrošnja vode dodatno povećava, a najviše zbog neracionalne i nenamenske potrošnje vode.

   

  To se, pre svega, odnosi na zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena, češće pranje motornih vozila i slično. U selima, pored navedenog, najveći problem predstavlja zalivanje bašti vodom iz vodovodne mreže.

   

  – Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“ kada je i sama potrošnja vode najveća, odnosno između 18 i 22 časa. Tada najčešće i dolazi do pada pritiska vode u objektima višeporodičnog stanovanja. U selima, a ponekad i u gradu, i u objektima individualnog stanovanja – ističe Gajin.

   

  Siniša Gajin: Problem i u drugim gradovima

   

  Ovo je, dodaje Gajin, problem i drugim gradovima. Jedini način da on bude prevaziđen jeste da se voda troši racionalno.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Juče, prvog dana kada je temperatura bila iznad 30 stepeni, zabeležena je najveća potrošnja vode. Prema najavama meteorologa, pred nama je period tropskih vrućina, sa temperaturama blizu 40 stepeni, pa samim tim pozivamo sugrađane da ozbiljno shvate ovaj apel, da racionalno troše vodu i na taj način, odgovornim ponašanjem, obezbede da ona u svakom trenutku bude dostupna svim korisnicima – poručuje Siniša Gajin.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Šta je bilo? Sada nema dovoljno ni ove „obogaćene“ vode? Šta bi tek bilo da se distribuira ispravna voda za piće…

  2. Subota, Novo groblje u Zr. Desetak ljudi u redu ispred česme. Stžu dva radnika Čistoće, jedan pita jel ima vode. Okupljeni pitaju zašto je nestajalo, a isti čovek u narandžastom odgovara: „rade Linglong…“
   A vi, kako ste?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]