• Povećane naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu

  Od početka godine povećane su naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu, i to u poslovne svrhe, za reklamno oglašavanje i za zauzeće javnih površina građevinskim materijalom.   Zrenjanin je podeljen u šest zona, pa su i iznosi naknada prilogađeni njihovoj opremljenosti. Najveće naknade su u ekstra, a najmanje u petoj zoni.   PROČITAJTE JOŠ: […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Povećane naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu

  Od početka godine povećane su naknade za korišćenje javnih površina u Zrenjaninu, i to u poslovne svrhe, za reklamno oglašavanje i za zauzeće javnih površina građevinskim materijalom.

   

  Zrenjanin je podeljen u šest zona, pa su i iznosi naknada prilogađeni njihovoj opremljenosti. Najveće naknade su u ekstra, a najmanje u petoj zoni.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Gradski stadion: Produžen rok za završetak radova, a cena porasla

   

  Za postavljanje kioska i drugih sličnih manjih montažnih objekata, do osam kvadrata, dnevna naknada po kvadratnom metru, po novom cenovniku, košta od 5 dinara u petoj zoni do 31 dinar u ekstra zoni, dok je za kioske koji imaju veću kvadraturu, cena u petoj zoni 3,5 dinara a u ekstra zoni 28 dinara.

   

  Za postavljanje letnjh bašti, dnevna naknada po kvadratnom metru košta od 5,5 dinara u petoj, do 34,5 dinara u ekstra zoni. Za zimske bašte cena je od 7 do 43 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: PVC stolarija i te kako doprinosi zaštiti životne sredine

   

  Za prodaju sladoleda, kokica i postavljanje rashladnih vitrina naknada je od 14 do 53 dinara dnevno po kvadratu. Za telefonske govornice i bankomate naknada je od 28 do 81,5 dinara.

   

  Za kampovanje od 14 do 29 dinara dnevno po kvadratu

   

  Ukoliko neko želi da kampuje u Zrenjaninu, to će ga koštati 29 dinara dnevno po kvadratu, a ako kampuje u selima 14 dinara. Cirkusi i zabavni parkovi dnevno će po kvadratu plaćati od 14 do 69 dinara.

   

  Naknadu ne plaćaju organizatori manifestacija koje su od interesa za grad i koje se finansiraju iz buždeta, kao i manifestacija koje imaju humanitarni karakter.

   

  Nove cene važe i za zauzeće javnih površina za oglašavanje, kako za svoje tako i za potrebe drugih lica. Naknade se plaćaju i za zauzimanje javnih površina zbog izvođenja građevinskih radova, kao i držanje građevinskog materijala.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Povećanje cena pojednih naknada obrazloženo je usklađivanjem sa indeksom potrošačkih cena iz septembra prošle godine, koji je objavio Republički zavod za statistiku.

   

  Naknade za korišćenje javnih površina nisu menjane u 2020. i 2021. godini zbog pandemije.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad