• Poništena odluka Grada Zrenjanina o kineskoj gumari Linglong

  Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Zrenjanina kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poništena odluka Grada Zrenjanina o kineskoj gumari Linglong
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Odlučujući o žalbama Građanskog preokreta i Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), Pokrajinski sekretarijat je utvrdio da je saglasnost Grada Zrenjanina data gumari Linglong nepravilna po više osnova.

   

  Utvrđeno je da nisu poštovane odredbe Zakona o opštem upravnom postupku, Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i da nije pravilno utvrđeno činjenično stanje o kojem se odlučivalo, naveo je Građanski preokret u današnjem saopštenju za javnost.

   

  PROČITAJTE JOŠ: „Đedo kop“ bio jedini ponuđač: Firma iz Stajićeva dobila posao uklanjanja mulja iz kanala

   

  Poništeno rešenje vraćeno je Gradu Zrenjaninu na ponovno odlučivanje.

   

  „Ukoliko Grad Zrenjanin potvrdi svoju prethodnu odluku, Građanski preokret će podneti tužbu Upravnom sudu, pred kojim se već vodi više postupaka zbog kršenja zakona u vezi s izgradnjom fabrike automobilskih guma kineske kompanije Linglong“, saopštilo je ovo udruženje.

   

  Podsetimo, zrenjaninski.com je jedini portal u gradu koji je još 9. aprila ove godine pisao da kineska gumara Linglong planira da gradi objekat za skladištenje neopasnog otpada.

   

  Ubrzo nakon toga se oglasio i Građanski preokret koji je naveo da je odlukom Grada Zrenjanina Linglongu dozvoljeno da to skladište gradi bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, zbog čega je ovo udruženje podnelo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Linglong treba zatvoriti, to je radni logor i najveci zgadjivac zivotne sredine.
   Uspeh je sto je nije dozvoljena gradnja skladista, iako mislim da i ako se uradi studija koja j negativna na zastitu zivotne sredine da ce se ipak graditi.

  2. Zrenjaninom upravljaju naprednjacke svinje i gamad,jebem li im majku lopovsku i retardiranu.Gomila kretena i idiota

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]