• Kineska gumara Linglong planira da gradi objekat za skladištenje neopasnog otpada

  Kineska gumara Linglong Internacional Europe podnela je Odeljenju za privredu Gradske uprave u Zrenjaninu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje novog objekta za skladištenje neopasnog otpada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kineska gumara Linglong planira da gradi objekat za skladištenje neopasnog otpada
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Linglong, naime, planira da u već postojećem kompleksu izgradi novi objekat površine 933 kvadratna metra u kom bi se skladištio neopasni otpad.

   

  Objekat bi bio kapaciteta 700 kilograma na dan i otpad bi u njemu bio smešten dok ga ovlašćeni operater ne odnese.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Otključajte vrata doma iz snova uz MODULUS montažne kuće

   

  Kako je navedeno u zahtevu, tehnološki otpad će se javljati iz proizvodnog procesa prilikom proizvodnje pneumatika.

   

  „Procenjene količine otpada date su za planirani kapacitet proizvodnje koji se ostvaruje radom u tri smene, sedam dana u nedelji, odnosno 330 dana u godini“, navodi se u podnetom zahtevu.

   

  Planirano je da se u ovom objektu skladišti otpad koji nastaje u procesu proizvodnje, kao što su gvožđe, drvo, kartonske kutije, otpadni gumeni materijal, plastične palete…

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izrazite svoju kreativnost uz raznovrsne materijale koje nudi Ogrev!

   

  Nadležni organ trebalo bi da u narednim danima donese odluku da li je za izgradnju skladišta neopasnog otpada u kompleksu kineske gumare Linlglong potrebno uraditi studiju procene uticaja na životnu sredinu ili ne.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. hahaha, koga vi zezate, kao donesu odluku, pa ona je vec i doneta cim njima to treba. Kao sad podnose neke zahteve za uticaj na zivotnu sredinu, a cela fabrika izgradjena bez toga.

   A i cisto sumnjam da ce ti biti otpad koji ne steti zivotnoj sredini.

  2. Nadležni organ prvo da odgovori na pitanje sa kojom dozvolom je ta fabrika zidana i ko je za nju radio „studiju o uticaju na životnu sredinu“, mislim na uticaj same fabrike, usred njiva gde nam raste žito i hrana za celu državu?
   Prvo da vidimo sa kojim dozvolama je ta fabrika nikla usred njiva? A onda možemo i o ovom pokušaju da im se izda kakva takva dozvola ( sistem „salame“, na parče, da se ne dosetimo), iako smo svi svesni da se oni ničega neće pridrzavati kao što ni do sada nisu. Mislim pre svega na radnike ROBOVE i uslove u kojima su držali te ljude, što je po svim našim zakonima zabranjeno. Niko nije kažnjen za to?
   Šta ih sprečava da i sada, oko ove „studije“ krše naše zakone kad su ih već kršili bez posledica?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija