• Kineska gumara Linglong planira da gradi objekat za skladištenje neopasnog otpada

    Kineska gumara Linglong Internacional Europe podnela je Odeljenju za privredu Gradske uprave u Zrenjaninu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje novog objekta za skladištenje neopasnog otpada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kineska gumara Linglong planira da gradi objekat za skladištenje neopasnog otpada
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Linglong, naime, planira da u već postojećem kompleksu izgradi novi objekat površine 933 kvadratna metra u kom bi se skladištio neopasni otpad.

     

    Objekat bi bio kapaciteta 700 kilograma na dan i otpad bi u njemu bio smešten dok ga ovlašćeni operater ne odnese.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Otključajte vrata doma iz snova uz MODULUS montažne kuće

     

    Kako je navedeno u zahtevu, tehnološki otpad će se javljati iz proizvodnog procesa prilikom proizvodnje pneumatika.

     

    „Procenjene količine otpada date su za planirani kapacitet proizvodnje koji se ostvaruje radom u tri smene, sedam dana u nedelji, odnosno 330 dana u godini“, navodi se u podnetom zahtevu.

     

    Planirano je da se u ovom objektu skladišti otpad koji nastaje u procesu proizvodnje, kao što su gvožđe, drvo, kartonske kutije, otpadni gumeni materijal, plastične palete…

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izrazite svoju kreativnost uz raznovrsne materijale koje nudi Ogrev!

     

    Nadležni organ trebalo bi da u narednim danima donese odluku da li je za izgradnju skladišta neopasnog otpada u kompleksu kineske gumare Linlglong potrebno uraditi studiju procene uticaja na životnu sredinu ili ne.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. hahaha, koga vi zezate, kao donesu odluku, pa ona je vec i doneta cim njima to treba. Kao sad podnose neke zahteve za uticaj na zivotnu sredinu, a cela fabrika izgradjena bez toga.

      A i cisto sumnjam da ce ti biti otpad koji ne steti zivotnoj sredini.

    2. Nadležni organ prvo da odgovori na pitanje sa kojom dozvolom je ta fabrika zidana i ko je za nju radio „studiju o uticaju na životnu sredinu“, mislim na uticaj same fabrike, usred njiva gde nam raste žito i hrana za celu državu?
      Prvo da vidimo sa kojim dozvolama je ta fabrika nikla usred njiva? A onda možemo i o ovom pokušaju da im se izda kakva takva dozvola ( sistem „salame“, na parče, da se ne dosetimo), iako smo svi svesni da se oni ničega neće pridrzavati kao što ni do sada nisu. Mislim pre svega na radnike ROBOVE i uslove u kojima su držali te ljude, što je po svim našim zakonima zabranjeno. Niko nije kažnjen za to?
      Šta ih sprečava da i sada, oko ove „studije“ krše naše zakone kad su ih već kršili bez posledica?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija