• Ovo privremeno parkiralište liči na sve samo ne na parking, al’ se zato „usluga“ naplaćuje

  Da li to što je parking u Ulici Vuka Karadžića u Zrenjaninu već godinama definisan kao privremeno parkiralište oslobađa Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ obaveze da uredi ovaj prostor u skladu sa elementarnim civilizacijskim standardima, pita čitalac portala zrenjaninski.com.   Parking je prepun rupa, bez obeleženih parking mesta. Da biste ovde uopšte ušli, treba […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ovo privremeno parkiralište liči na sve samo ne na parking, al’ se zato „usluga“ naplaćuje

  Da li to što je parking u Ulici Vuka Karadžića u Zrenjaninu već godinama definisan kao privremeno parkiralište oslobađa Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ obaveze da uredi ovaj prostor u skladu sa elementarnim civilizacijskim standardima, pita čitalac portala zrenjaninski.com.

   

  Parking je prepun rupa, bez obeleženih parking mesta. Da biste ovde uopšte ušli, treba da savladate vodenu površinu, pa rupu prepunu vode, a onda da se parkirate na neobeležnim mestima.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Služba za katastar u Zrenjaninu po uspešnosti na 22. mestu u Srbiji

   

  Parkiranje na ovom privremenom parkiralištu, inače, uredno se naplaćuje kao parkiranje u zelenoj zoni, 35 dinara po satu. Isto koliko i na parkinzima koji su asfaltirani i uredno obeleženi.

   

  Šta znači privremeni karakter ovog parkirališta, osetili su na svojoj koži odnosno novčaniku vlasnici automobila, koji iz različitih razloga imaju beneficije kod plaćanja parkinga. Na ovom parkiralištu tu beneficiju ne mogu da koriste.

   

  – Kao učesnik rata, imam pravo na beneficiranu kartu za parkiranje, svuda osim na privremenim parkiralištima, u Ulici Vuka Karadžića, i kod saobraćajne policije. Uopšte mi nije jasno zašto, kad je i ovaj parking u zelenoj zoni, za koju mi povlašćena karta važi – pita se naš čitalac.

   

  parking u ulici vuka karadžića

   

  Parking godinama tema u javnosti, ali se ništa ne dešava

   

  Parkiralište u Ulici Vuka Karadžića godinama je tema u javnosti. Iz JKP „Pijace i parkinzi“ isto toliko godina najavljuju uređenje parkinga ali, osim kozmetičkog zatrpavanja rupa, ništa drugo se nije desilo.

   

  Prema ranijim izjavama menadžmenta preduzeća, problem je u tome što grad još nije odredio namenu prostora. Ne zna se, naime, hoće li parking i ostati na tom mestu ili će prostor dobiti drugu namenu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dok se to ne dogodi, vozačima ne ostaje ništa drugo nego da parkiraju svoja vozila ne neuslovnom privremenom parkiralištu. I, naravno, da za to plate. Jer, u slučaju da ne plate parking, sledi im kazna.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Ta ulica je još jedna sramota u centru grada. Ne pada na pamet gradskim ocima da stave u program asfaltiranja, inace je rupa do rupe. A JKP pijacama i parkinzima ne pada na pamet da uredi ovaj parking decenijama. Trenutno su zaposleni zaokupljeni skupljanjem kapilarnih glasova za paket. A sto se sve raspada nema veze, koristice budzet svih gradjana za isplate za svoje kombinacije.

  2. Slažem se u potpunosti sa svim što je napisano, osim sa delom komentara vezanim za borce. Imamo pravo parkiranja za 1115 dinara, godišnje i na navedenim „parkinzima“, osim dva uređena parkinga sa rampom, (Žitni trg i Prevlaka).

  3. Potpuno identična situacija je i u Somboru skoro pa u samom centru, u blizini VP crkve sv. Georgije, godinama se naplaćuje, zemljani parking bez obelezenih parking mesta, puno rupa i blata… sramota i bezobrazno… Prle007

  4. Pijace i parkinzi kao JP samo naplaćuju parking mesta u gradu, a gradski budžet „pravi parkinge“ .Naplaćuju i to im je jedina obaveza…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad