• OPOMENE ZBOG NEIZMIRENIH DUGOVANJA NA ADRESE 4000 KORISNIKA

  ZRENJANIN – Uporedo sa martovskim računima za usluge, zrenjaninsko Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” će u narednim danima na adrese oko 4.000 korisnika u Zrenjaninu i okolnim selima dostaviti i opomene za neizmirene obaveze do 28. marta. U pitanju su opomene pred obustavu pružanja komunalne usluge, odnosno isključenja sa vodovodne mreže, a za korisnike […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OPOMENE ZBOG NEIZMIRENIH DUGOVANJA NA ADRESE 4000 KORISNIKA

  ZRENJANIN – Uporedo sa martovskim računima za usluge, zrenjaninsko Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” će u narednim danima na adrese oko 4.000 korisnika u Zrenjaninu i okolnim selima dostaviti i opomene za neizmirene obaveze do 28. marta.

  vodovod
  JKP „Vodovod i kanalizacija“

  U pitanju su opomene pred obustavu pružanja komunalne usluge, odnosno isključenja sa vodovodne mreže, a za korisnike u objektima kolektivnog stanovanja gde nije moguće pojedinačno isključenje sa mreže – opomene pred utuženje.

  Pored dugovanja iz ove godine, koje se odnose na januarske i februarske račune, na opomenama se nalaze i nenaplaćena dugovanja sa računa objedinjene naplate, koje je tokom prošle godine izdavalo Javno preduzeće „Zrenjaninska objedinjena naplata“. Naime, Skupština grada Zrenjanina je u okviru odluke o stavljanju van snage odluke o objedinjenoj naplati obavezala javna preduzeća da naplate i prethodna potraživanja, iz 2016. godine, a ukoliko je potrebno da pribegnu i prinudnoj naplati.

  – Od naplate pruženih usluga zavisi funkcionisanje samog preduzeća, uredno vodosnabdevanje, kvalitetno održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, ali i završetak i započinjanje brojnih projekata koji će poboljšati kvalitet usluga koje pružamo korisnicima – naglašava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

  On upozorava da u skladu sa zakonom svi korisnici koji ne plate dva računa mogu biti isključeni sa vodovodne mreže.

  – Na osnovu toga, svi korisnici koji ne postupe po opomeni i ne izmire svoja dugovanja, bez posebne opomene biće stavljeni na listu za isključenje sa vodovodne mreže, a korisnici iz kolektivnog stanovanja nakon isteka roka utuženi, odnosno predati na izvršenje. Dugovanja za ovu godinu moraju biti izmirena u celosti, dok za dugovanja za period do 2017. korisnicima nudimo mogućnost dogovora da dug plate na određeni broj rata, u zavisnosti od njegove visine – ističe Gajin i još jednom poziva građane da u roku izmire svoja dugovanja i na taj načun izbegnu dodatne troškove izvršnog postupka.

  Sve potrebne informacije korisnici mogu dobiti na šalterima u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“, u Petefijevoj ulici broj 3, u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad