• Gradonačelnik Čedomir Janjić ponovo obišao postrojenje za preradu vode

  Postrojenje za preradu pijaće vode u Zrenjaninu danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Prisutni su bili i pojedini odbornici i građani.   Cilj posete bilo je upoznavanje sa dinamikom radova na postrojenju, kako bi ono u što kraćem roku počelo sa radom. O trenutnim radovima prisutne je informisao direktor kompanije „Gruppo Zillio“, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradonačelnik Čedomir Janjić ponovo obišao postrojenje za preradu vode

  Postrojenje za preradu pijaće vode u Zrenjaninu danas je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Prisutni su bili i pojedini odbornici i građani.

   

  Cilj posete bilo je upoznavanje sa dinamikom radova na postrojenju, kako bi ono u što kraćem roku počelo sa radom. O trenutnim radovima prisutne je informisao direktor kompanije „Gruppo Zillio“, koja gradi postrojenje, Nenad Obradović.

   

  – Završavamo građevinske radove na postrojenju za predpripremu vode. Oni su bili kočnica za puštanje vode u sistem. U toku dana biće završeni radovi, a za dva – tri dana počinje instaliranje cevovoda za odvajanje mulja. Početkom sledeće nedelje bazen će se puniti vodom i ako sve bude u redu šaljemo vodu u postrojenje za reverznu osmozu – najavio je Obradović.

   

  On je istakao da stižu i rezervni delovi koji su odavno naručeni.

   

  Pročitajte još: Auto-moto savez Srbije planira da izgradi autodrom u Zrenjaninu

   

  – Pretpostavljam da ćemo krajem meseca moći da krenemo sa isporukom vode. Za prvo vreme radićemo na 35 posto kapaciteta – precizirao je Obradović, uz napomenu da kada svi potrebni delovi stignu kreće rad postrojenja sa 100 posto kapaciteta.

   

  On je pojasnio i učešće novih partnera u ovom projektu, a to je konzorcijum izraelskih firmi „Rimon“ i „Avital“ koje su renomirane u ovoj branši. One su otkupile 50 posto vlasništva u postrojenju.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]