• Građani o pešačkim stazama: „Breskvica prolazi kroz agoniju, a vi se bavite glupostima“

  Mnogi Zrenjaninci negativno su komentarisali stanje pešačkih staza u gradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani o pešačkim stazama: „Breskvica prolazi kroz agoniju, a vi se bavite glupostima“
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Informativni portal zrenjaninski.com je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici sproveo anketu i pitao čitaoce i sugrađane kako komentarišu stanje pešačkih staza u Zrenjaninu.

   

  Dobili smo 142 odgovora, među kojima je bilo i duhovitih, a mi vam ovom prilikom prenosimo neke od njih.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Slika i prilika našeg grada – buduće nacionalne prestonice kulture

   

  – Breskvica prolazi kroz agoniju, a vi se bavite glupostima!

   

  – Zar je potrebno komentarisati? Koje pešačke staze?

   

  pešačke staze
  Foto: zrenjaninski.com

   

  – Već nekoliko puta sam komentarisala. Trotoari, čak i u centru i prvoj zoni, izuzetno su loši i nebezbedni. Sama sam osetila posledice, a i više mojih prijateljica. I to na trgu i u glavnoj ulici. Molila bih da se nešto preduzme.

   

  – Veći deo staza je u lošem stanju.

   

  – Kao i sve ostalo u gradu, u raznim fazama raspadanja. Jedino nikako da se raspadnu veze između nečijih stražnjica i fotelja.

   

  – Lakše je odgovoriti na pitanje koliko ima dobrih trotoara nego loših i propalih.

   

  – Teško, posebno je ugrožen na pojedinim mestima za ljude sa invaliditetom. Pozabaviti se time kao i popločanim stepenicama u samom centru grada ispred platoa, Kulturnog centra itd.

   

  – Trotoari u ovom gradu su za plakanje.

   

  pešačke staze
  Foto: zrenjaninski.com

   

  – Užas! Još kad se vozila parkiraju na pešačke staze i ne može ni pešak zglavno da prođe, a kamoli majke sa kolicima ili invalidska kolica, šta onda reći. Uličice u užem centru imaju jako loše pešačke staze. Noge da polomiš. A širi centar i da ne spominjem.

   

  – Rovovska borba u Pupinovoj, Svetosavskoj i Nemanjinoj, pa onda Petefijevoj, a to je centar. O periferiji da ne pričamo.

   

  – Pešačke staze su katastrofa. Skoro sam išla Pupinovom ulicom, ako ne paziš, možeš pasti i povrediti se. Jednom rečju – katastrofa.

   

  – Ma, celi grad vam je ruglo. Sve prljavo, zapušteno, ruine. Je l’ ovi što vode ovaj grad prolaze istim putevima kao i običan svet ili ih spuštaju padobranima pravo u kancelariju kad ne vide svoj rad i učinak za sve ove godine vladavine. Kako ih samo nije sramota?

   

  – Koji trotoari, kad većinom ne mogu ni da se vide od automobila parkiranih na njima.

   

  pešačke staze
  Foto: zrenjaninski.com

   

  „Eko gradnji“ dodeljen posao

   

  Da li će se nešto uraditi po ovom pitanju u narednom periodu, ostaje nam da vidimo.

   

  Kako saznaje portal zrenjaninski.com, preduzeće „Eko gradnja“ iz Zrenjanina, kao jedini ponuđač na tenderu, u naredne dve godine izvodiće radove na površinskom sloju pešačkih staza u gradu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ona je moderna, izuzetno kvalitetna… Ona je – UNA! I možete je nabaviti po super ceni!

   

  „Eko gradnja“ je dobila posao u postupku javne nabavke, a za radove na površinskom sloju pešačkih staza, kako je posao definisan, iz gradskog budžeta biće izdvojeno 97,2 miliona dinara sa PDV-om.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Dok su kriminalci na celu grada Zrenjanina nece biti pomaka na bolje. Njima je samo bitno da nakradu za sebe pranjem para preko ortackih firmi. A trecerazredni glumci kao Salapura sluze da zamazu oci jadnom narodu.

  2. Pamtim Zrenjanin iz šezdesetih, bio mi je prirodniji i lepši, miliji.Vodotoranj je ruglo u centru, kamen popločan se leti usija, užas jedan,ona staklena nakaza kod sdk, nadvožnjak na bagljašu, čemu služi? Magistrala kroz ceo grad ,semafori preko mere postavljeni, stara pijaca služi za parking opštinarima, kad hoćeš iz jednog dela grada u drugi ,moraš preko avale, ili žitnog trga, zatrpali reku, ej,pa to rade samo mentoli, šta reći.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad