• Grad Zrenjanin će i ove godine sufinansirati kupovinu novih bicikala

  Grad Zrenjanina planira da i ove godine sufinansira kupovinu novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta. S tim u vezi, usvojen je pravilnik o uslovima i načinu sufinansiranja nabavke dvotočkaša.   Za ove namene će u gradskom budžetu biti izdvojeno do 240.000 dinara. Sredstva za kupovinu bicikala biće dodeljena na osnovu javnog poziva za građane, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad Zrenjanin će i ove godine sufinansirati kupovinu novih bicikala

  Grad Zrenjanina planira da i ove godine sufinansira kupovinu novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta. S tim u vezi, usvojen je pravilnik o uslovima i načinu sufinansiranja nabavke dvotočkaša.

   

  Za ove namene će u gradskom budžetu biti izdvojeno do 240.000 dinara. Sredstva za kupovinu bicikala biće dodeljena na osnovu javnog poziva za građane, a njihov iznos biće 10.000 dinara sa PDV-om, po jednom biciklu. Prošle godine je za ove namene bilo opredeljeno do milion dinara, ali je pojedinačna subvencija iznosila 5.000 dinara, sa PDV-om, po jednom biciklu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zašto je učenje kodiranja korisno za decu

   

  Pravo učešća imaju svi građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina. Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom javnom pozivu.

   

  Kao i prošle godine, prethodno će biti formirana komisija za realizaciju ovog posla. Zatim će biti raspisan javni poziv za izbor privrednih subjekata preko kojih će se realizovati subvencionisana nabavka bicikala. Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje moći će da kupe bicikle isključivo od firmi izabranih na ovaj način.

   

  Na javnom pozivu mogu da učestvuju privredni subjekti koji se bave prodajom bicikala i ispunjavaju sledeće uslove: da su upisani u Agenciji za privredne registre, da su registrovani kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da im je sedište, odnosno poslovna jedinica ili ogranak na teritoriji grada Zrenjanina, da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, kao i da su izmirili dospele obaveze po osnovu javnih prihoda.

   

  Rok za prijavu građana do utroška sredstava

   

  Grad Zrenjanin će sa izabranim privrednim subjektima zaključiti sporazum o tehničkoj saradnji. Nakon toga će biti raspisan javni poziv za građane, koji su u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste. Rok za prijavu građana biće do utroška sredstava, a najkasnije do 1. decembra.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Nabavka bicikala, u skladu sa ovim pravilnikom, sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine“, navode u Gradskoj upravi.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

   1. Istina,a što su po gradu postavili putokaze za bicikliste tj biciklističke staze,a od staza ni traga-možda je u pitanju fatamorgana….

  1. „Nabavka bicikala, u skladu sa ovim pravilnikom, sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine“, navode u Gradskoj upravi.“

   Povećanje broja biciklista na ulicama…. Pošto biciklističkih staza slabo ima, a po drumovima se sve više jurca, znači voziće po pešačkim stazama, a tu se takođe jurca, prikradaju se s’leđa bez zvona i pardona, a po mraku uglavnom i bez svetala…..
   A smanjenje zagađenja…..uh tek je to upitno, 10+ dimnjaka linglonga……
   Kompenzacija neka…..Možda?!?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad