• Goran Vesić: Važno je obnoviti prugu Beograd – Zrenjanin – Kikinda

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.   Nakon sastanka je istakao da će Evropska unija pomoći Srbiji u projektu rekonstrukcije čak 588 kilometara regionalnih pruga.   PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom i steklo poverenje klijenata […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Goran Vesić: Važno je obnoviti prugu Beograd – Zrenjanin – Kikinda

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je u Briselu sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

   

  Nakon sastanka je istakao da će Evropska unija pomoći Srbiji u projektu rekonstrukcije čak 588 kilometara regionalnih pruga.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom i steklo poverenje klijenata

   

  – Na sastanku sam predložio mogućnost, i naišli smo na dobar prijem, da EU zajedno sa nama uđe u projekat rekonstrukcije 588 kilometara regionalnih pruga, koje treba potpuno rekonstruisati i elektrificirati. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da potpišemo i uđemo u taj projekat obnove regionalnih pruga i da ćemo nastaviti da sarađujemo sa Unijom – rekao je ministar Goran Vesić.

   

  On je ukazao na značaj obnove i manjih regionalnih pruga, pored izgradnje i rekonstrukcije onih glavnih železničkih pravaca.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – To su dve pruge koje spajaju Srbiju i Rumuniju. Jedna ide od Beograda prema Pančevu i Vršcu, a druga je Beograd – Zrenjanin – Kikinda, prema Rumuniji. Zatim, tu je i Vrbas – Sombor, kao i pruga koja vodi prema Bosutu na granici sa BiH, te ona od Kraljeva prema Kosovu i Metohiji – rekao je Vesić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad