• EMIL PROIZVODI PRIRODNI SENF PO KELTSKOJ RECEPTURI

  BELO BLATO – Na štandu beloblaćanskog Udruženja negovalaca starih običaja gde su se, uzgred, pravile odlične kobasice po staroj recepturi, svoje mesto našao je i Beograđanin Emil Beli koji pravi – senf. Prirodni senf po – keltskoj recepturi. – Interesuju me Kelti, njihova magija i u jednoj knjizi sam naišao na fotografiju jedne drvene ili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EMIL PROIZVODI PRIRODNI SENF PO KELTSKOJ RECEPTURI

  BELO BLATO – Na štandu beloblaćanskog Udruženja negovalaca starih običaja gde su se, uzgred, pravile odlične kobasice po staroj recepturi, svoje mesto našao je i Beograđanin Emil Beli koji pravi – senf. Prirodni senf po – keltskoj recepturi.

  – Interesuju me Kelti, njihova magija i u jednoj knjizi sam naišao na fotografiju jedne drvene ili kamene ploče sa nekim natpisom na runama. Ispostavilo se da je u pitanju recept za senf. Zainteresovao me je i rešio sam da pokušam da ga napravim. Napravio sam ga, i eto, sticajem dobrih okolnosti stigao sa njim i u Belo Blato. Ovo je prilika da se zahvalim organizatorima, pre svih gospodinu Ištvanu Požaru, koji su mi dali mesto na svom štandu da senf promovišem – priča Emil za portal zrenjaninski.com.

  Osnova senfa je slačica, a Emil je dosad napravio senf sa četiri ukusa.

  – Nisam uspeo da dešifrujem recept do kraja, pa sam, umesto nečeg što je bilo nečitko, dodao sremuš i ispalo je odlično. Zasad pravim taj originalni, pa slatki, ljuti… Dodajem med, propolis, pivo, naravno ono što je kod nas dostupno. Senf je bez ikakvih dodataka i aditiva, samo pasterišem boce u kojima ga pakujem – kaže Emil.

  Prirodni senf se razlikuje od onog u prodavnicama.

  – Ljudi dobro reaguju na prirodni senf, velika većina. Naravno, ima i onih kojima se ne dopada, ali to je normalno.Neki se žale da nije lako maziv, pa sad radim na tome. Meni je to još hobi, a da li će prerasti u nešto drugo, videćemo – veli Emil.

  Ovaj prirodan senf ide odlično uz kobasice i viršle.

  –Moja devojka ga maže na hleb i odlličan je. Slatki senf dobro ide uz bele kobasice, a jednom drugaru je upao čvarak u senf i kaže da je to odlična kombinacija – smeje se Emil.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Gastro kutak