• DIJAMANT: ODRŽANO FINALE PROJEKTA „MLADI POSLASTIČAR“

  Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija „Dijamant“ iz Zrenjanina je pokrenula prošle godine projekat „Mladi poslastičar“. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.     Kao šlag na tortu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DIJAMANT: ODRŽANO FINALE PROJEKTA „MLADI POSLASTIČAR“

  Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija „Dijamant“ iz Zrenjanina je pokrenula prošle godine projekat „Mladi poslastičar“. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

   

  Mladi poslastičar

   

  Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ekonomsko – trgovinska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko – trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i ugostiteljsko – turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

   

  Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su „Dijamant“ stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato „Metalac“ posuđe, kao i mikseri iz „Metalac Trade“ asortimana.

   

  Mladi poslastičar

   

  Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda, i tom prilikom je osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200.000 dinara, koju će joj kompanija “Dijamant” isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija „Dijamant“ je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

   

  Mladi poslastičar

   

  Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica. Ona je dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

   

  S druge strane, član žirija, poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović, izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

   

  Mladi poslastičar

   

  Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Gastro kutak