• Utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana: Na području Zrenjanina 409 milionera

    Poreska uprava Republike Srbije je objavila da je na području koje pokriva njena filijala u Zrenjaninu podneto 409 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. godinu.   To znači da je na našem području registrovano 55 milionera manje u odnosu na godinu dana ranije, kada ih je bilo 464.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana: Na području Zrenjanina 409 milionera

    Poreska uprava Republike Srbije je objavila da je na području koje pokriva njena filijala u Zrenjaninu podneto 409 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. godinu.

     

    To znači da je na našem području registrovano 55 milionera manje u odnosu na godinu dana ranije, kada ih je bilo 464.

     

    PROČITAJTE JOŠ: GIK „Intergradnja Banat Group“ prodaje opremu i mehanizaciju (Foto)

     

    Poreska uprava Republike Srbije je, inače, primila ukupno 29.810 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. Od ove godine prijave se podnose isključivo u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave „ePorezi“.

     

    Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2022. godini ostvarili dohodak veći od 3.719.376 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

     

    Najveći broj prijava, očekivano, podneto je od fizičkih lica u nadležnosti Odseka za koordinaciju poreske kontrole Beograd – ukupno 19.914.

     

    Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od 100 do 800 miliona dinara.

     

    Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 65 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd. Među njima, 90 odsto lica su domaći državljani, a deset odsto strani.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Traže se radnici: Firme iz Zrenjanina i okoline nude posao

     

    Najčešće prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista i pravnik. Od ukupnog broja prijavljenih obveznika, 91 odsto je muškog pola.

     

    Osim ovih podataka, Poreska uprava Republike Srbije neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija